'Star Wars: Episode IX' is koerscorrectie voor franchise

'Star Wars: Episode IX' is koerscorrectie voor franchise

Na Solo, heroverweegt Lucasfilm zijn plannen.

Star Wars: Episode IX wordt door Lucasfilm gezien als een koerscorrectie. Het melkwegstelsel ver weg bleek al populair te zijn en de investering van vier miljard van Disney om Lucasfilm over te nemen al winstgevend. Maar de mooie reeks kwam deze zomer met Solo: A Star Wars Story tot een einde. Die film haalde nog geen 400 miljoen dollar op, terwijl de productiekosten boven de 250 miljoen dollar lagen.

Nu horen we dat Lucasfilm met Episode IX van plan is om gas terug te nemen en de franchise nieuw leven in te blazen. Daarom werden anthologiefilms rond Obi-Wan Kenobi en Boba Fett geannuleerd. Nu lezen we in een bericht van Variety, dat draait om J.J. Abrams en de miljoenendeal die hij wil sluiten, dat Lucasfilm veel inzet op de negende film in de Skywalker-saga.

Momenteel werkt [Abrams] aan Star Wars: Episode IX, dat door Lucasfilm gezien wordt als een koerscorrectie nadat spin-off films als Solo niet konden voldoen aan de hoge commerciële verwachtingen.

De vraag is wel wat er precies gecorrigeerd wordt. Abrams zal zich naar eigen zeggen niets aantrekken van de kritiek op The Last Jedi en zijn ding doen. Daar zal dus niets veranderd worden en blijft men gewoon de eerder vastgestelde richting volgen.

NieuwsFilm

meest populair