Celebrity

Rebel Wilson betreurt het negeren van andere plus-size-actrices

Tijdens een talkshow beweerde ze de eerste van haar soort te zijn.

door FilmTotaal om 06:00 in Celebrity
Comédienne Rebel Wilson is erg trots op haar nieuwste film Isn't It Romantic. Daarin speelt ze naast Liam Hemsworth en Adam Devine. In de film wordt haar herhaaldelijk verteld dat stevige dames minder succes boeken op romantische vlaktes. Later krijgt ze een behoorlijke klap te verduren en komt ze letterlijk vast te zitten in een romkom met alle gevolgen van dien. Tijdens een interview met Ellen DeGeneres vertelde Wilson blij te zijn dat ze de eerste plus-size-ster is van zo'n soort film. Dat kwam niet bij iedereen goed aan.

Vooral op Twitter werd er aan de 38-jarige Australische vrouw haarfijn uitgelegd dat er soortgelijke voorgangers waren. Eerste probeerde Wilson zich te verdedigen met technische details. Daar wilde niemand wat van horen. Nu lijkt ze in te zien dat ze verkeerd bezig is geweest en bood via sociale media haar excuses aan.


"In een aantal goedbedoelde momenten hoopte ik andere plus-size-vrouwen op te vrolijken, maar verwaarloosde daarbij het tonen van respect aan degenen die deze berg voor mij beklommen, waaronder Mo'nique, Queen Latifah, Melissa McCarthy, Ricki Lake en vermoedelijk vele anderen. Met behulp van compassievolle en goed doordachte reacties op sociale media realiseer ik mij nu dat ik niet alleen verkeerd zat, maar ook kwetsend klonk."

Wilson vervolgt: "Ik maakte deel uit van het probleem terwijl ik dacht te helpen. Dat maakt het gênanter voor mij en moeilijker om te accepteren. Op Twitter heb ik mensen geblokkeerd omdat hun kritiek pijn deed. Maar dat zijn juist de mensen waar ik meer van moet horen en niet minder. Nogmaals, het spijt me heel erg. Het was mijn bedoeling niet om de prestaties van anderen uit te wissen. Ik ben gek op jullie en Queen Latifah. Ik steun alle plus-size-dames en al het positieve dat we samen doen. Nooit heb ik iemand willen beledigen."

NieuwsFilm

meest populair