Algemeen

Tom Cruise nooit meer Jack Reacher: hij is te klein!

En... teleurgesteld?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In 2011 en 2016 verschenen er films over Jack Reacher, het personage uit de boeken van Lee Child. De auteur heeft nu duidelijk gemaakt dat we Tom Cruise niet meer in de rol te zien krijgen.

In gesprek met BBC Radio zei schrijver Child dat "ze niet langer willen dat er meer films komen met Tom Cruise... Cruise, los van al zijn talent, had gewoon niet het juiste postuur."

En dit was sowieso al het grootste kritiekpunt van de fans. Cruise is namelijk een ruime kop kleiner dan de Jack Reacher uit de boeken, die juist door zijn lengte een bepaalde uitstraling had. Ondanks dat werd de eerste film een succes. "Ik heb echt genoten van het werken met Cruise. Hij is echt een heel aardige vent. We hebben veel plezier gehad, maar uiteindelijk hebben de lezers gelijk. De lengte van Reacher is echt heel belangrijk en het is een groot onderdeel van wie hij is," legde Child uit.

Child riep de fans op om de juiste acteur aan te wijzen. "Ik wil dat al die lezers die boos zijn over Tom Cruise mij gaan helpen - deelnemen aan het kiezen van de juiste acteur voor de tv-serie. We zijn aan het rebooten. We gaan proberen de perfecte man te vinden," aldus Child die daarmee onthulde dat er een Jack Reacher-serie moet gaan komen.

De twee films met Cruise brachten gezamenlijk een kleine $400 miljoen op bij een opgeteld productiebudget van $120 miljoen.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pronk47

Avatar

Waar gaat dit in godsnaam over,te klein voor Jack Reacher,belachelijk

Goov25

Avatar

Niet zo belachelijk hoor. Ik heb 3 boeken over Jack Reacher, en daar is hij een boomlange vent van 2 meter. Tom Cruise is maar 1 meter 70. Altijd al een miscasting geweest.

Decepticon

Avatar

Ik vind de eerste film echt een topfilm, goed en ook spannend.
De tweede vind ik een stap terug, wel vermakelijk, maar bij lange na niet zo goed.

donniebrasco

Avatar

Wat onzin zeg! Deel 1 was zeer goed, subtiele humor mooie bijrol van Robert Duvall! Maar door gezeik over te weinig actie is er 'n deel 2 gekomen die aan alle kanten doorsloeg! plus sowieso 'n onzin verhaal, Tom Cruise is geen tv acteur!

Sparrow_LW

Avatar

Ik heb alle Reacher boeken gelezen en Cruise is inderdaad naar de letterlijke tekst een miscasting.... In alle boeken legt Child de nadruk op Reachers postuur.... 1,95 en 110kilo aan spieren. Dat is Cruise natuurlijk absoluut niet.... maar toch vond ik het geen afbreuk doen aan de eerste film. Deel 2 was minder en er zijn verhalen in de boekenreeks waarbij het postuur van Reacher belangrijker is dan in deze verhalen.... Van mij mag Cruise blijven, maar een andere acteur vind ik ook prima

Dukat

Avatar

De acteur die Rollo speelt in "Vikings". Ook een diepe stem heeft die acteur.

Master Of Films

Avatar

Pronk47 "Waar gaat dit in godsnaam over,te klein voor Jack Reacher,belachelijk"
Denk eerder dat het meer te maken hebt dat Jack Reacher: Never Go Back veel minder succesvol was dan zijn voorganger. Zowel financieel als mede hoe de film was bevallen met het publiek en critics. Dat ze niet meer langer willen samenwerken met Tom Cruise vanwege zijn postuur is uiteraard een onzin bericht. Een typische mediagel*l praatje om het falen te verdoezelen.

Tom was meer dan de acteur die je op het scherm zag bij de JR films. Achter de schermen had hij ook veel macht en geld. Hij heeft producer credits op zijn naam staan bij de 2 JR films.

Dus ik eerder dat Jack Reacher: Never Go Back niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd (voor o.a. Paramount en Skydance).

John Wayne

Avatar

Net als Mof denk ik dat het een onzin reden is. Het feit dat men er een tv-serie van wil maken zegt genoeg.
Hoe dan ook Cruise speelde de rol van Reacher groots.

Spider-fan

Avatar

Zal wel een redelijk onbekende acteur dan worden, want de meeste bekende acteurs in Hollywood zijn niet zo lang. Volgens mij wordt (te) lang onaantrekkelijk gevonden - Christopher Lee kon nooit een rol krijgen tot ze hem specifiek voor zijn lengte wilden.

EntertainmentWatcher

Avatar

Komen ze nu mee pffffffff. Dat wisten ze voordat ze begonnen met deel 1 toch ook al ???????

mars59

Avatar

Heb bijna alle Jack Reacher boeken gelezen en hoewel de films niet slecht zijn klopte het gewoon niet. Cruise is niet alleen te klein maar ook te clean voor dit karakter. Hoop dat ze wel doorgaan met de franchise.

Artificialis

Avatar

En Hugh Jackman was veel te lang voor Wolverine, desalniettemin een uitstekende casting geweest. De acteur en het karakter zijn nog nauwelijks van elkaar los te zien.

Decepticon

Avatar

Josh Holloway lijkt me een goede keuze. Hij is met 1.87 nog niet zo heel lang, maar heeft wel een goede presence en figuur. En hij oogt in beeld ook altijd als een lange vent.

Sunspot

Avatar

Ja, in de boeken schijnt het een heel belangrijk onderdeel te zijn, fysiek heel krachtig ook geloof ik.

Ik vond Jack Reacher 1 een goeie film, best fris. Deel 2 was wat minder, maar goed genoeg.

Zou hem wel in een deel 3 willen zien, alles afsluiten.

centr1no

Avatar

Artificialis "En Hugh Jackman was veel te lang voor Wolverine, desalniettemin een uitstekende casting geweest. De acteur en het karakter zijn nog nauwelijks van elkaar los te zien. "

Het was helemaal geen uitstekende casting.
Het was een vreemde casting die goed heeft uitgepakt.
De meeste mensen die in eerste instantie commentaar hadden op het uiterlijk van Jackman hebben het geaccepteerd omdat het verder bijna geen invloed had op het karakter en de verhaallijn van Wolverine in de films.
Maar als mij gevraagd zou worden het uiterlijk van Wolverine te beschrijven denk ik nog steeds aan hoe hij er in de comics uit ziet en niet aan Huhg Jackman.

De 1e Jack Reacher film was helemaal niet slecht en Tom Cruise was acceptabel in de rol, maar hij was geen Jack Reacher. Het karakter is gewoon anders dan in de boeken.

Overigens denk ik ook, zoals hier ook al opgemerkt wordt, dat er geen films meer komen omdat de winstprognose gewoon tegen valt en Cruise te duur is voor een serie.

Civilian Supreme

Avatar

Hij was meer een soort Ethan Hunt, alleen dan zonder humor. Juist dat is zo leuk om naar te kijken bij de MI reeks. Dus als Jack Reacher geen humor heeft dan vind ik ook dat Cruise niet geschikt is.

nieuwslaatste nieuws

meest populair