De zeven grootste fouten in 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'

De zeven grootste fouten in 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'

We zetten de grootste fouten van J.K. Rowling op een rij.

Er is de afgelopen tijd nogal wat te doen geweest rond Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Er zitten namelijk wat dingen in de film van regisseur David Yates, die niet overeenkomstig zijn met het Harry Potter-canon. Dat terwijl de film een script van de hand van bedenkster J.K. Rowling heeft, die natuurlijk bekend is het met dat canon. Toch zitten die fouten er en daarvan zetten we de grootsten op een rij in dit artikel!

LET OP: Dit artikel bevat spoilers.


Minerva McGonagall

Het is een van de meest opvallende zaken die niet helemaal kloppen in deze film: de aanwezigheid van Minerva McGonagall (in het Nederlands ookwel Minerva Anderling, gespeeld door Fiona Glascott). Het personage is in een cameo te zien als lerares van ergens in de twintig. Dat is geinig en leuk voor de fans, maar toch is het een irritante fout, juist voor die fans. Haar aanwezigheid kan namelijk helemaal niet.

Bekijk de afbeelding
The Crimes of Grindelwald speelt zich af in het jaar 1927. Volgens de site Pottermore, waar J.K. Rowling zelf materiaal voor levert, is de beste dame geboren op 4 oktober 1935. Dat betekent dat ze dus min acht jaar zou zijn in deze film. Opvallend genoeg, vertelt het personage in het boek The Order of the Phoenix ook nog eens aan Professor Umbridge dat ze in 1956 begon met les geven op toverschool Hogwarts, toen ze 21 was. Ze was dus nog niet eens geboren als deze film begint.


Credence

Het was ook een beetje een raar moment in de film. Aan het einde vertelt Gellert Grindelwald (Johnny Depp) aan Credence (Ezra Miller) dat hij in werkelijkheid Aurelius Dumbledore is. De broer van Albus waar we nog nooit van gehoord hebben. Technisch gezien is het mogelijk, maar het is wel behoorlijk onwaarschijnlijk.

Bekijk de afbeelding
Credence is geboren in 1904. Albus in 1881. Om familie te kunnen zijn, moeten Credence en Albus op zijn minst hun vader delen: Percival Dumbledore. Maar die ging ergens na 1890 dood in tovergevangenis Azkaban. Dat zou dus moeten betekenen dat Percival een vrouw bezwangerd heeft in die gevangenis, waar de beveiliging extreem goed is. Daarnaast ging de moeder van Albus dood in 1899, dus is het ook geen optie dat zij de moeder van Credence is. Dat er ook nooit gesproken is over Credence in de Potter-boeken is ook opvallend, aangezien we wel van alles weten over broer Aberforth en zus Ariana Dumbledore.


Defense Against the Dark Arts

Albus Dumbledore was, voordat hij begon als hoofd van Hogwarts, ooit leraar in Transfiguration. In Fantastic Beasts 2 is hij echter de Defense Against the Dark Arts docent. Hij laat leerlingen zien hoe ze zich moeten verdedigen tegen kwaadaardige tovenaars als Grindelwald.

Bekijk de afbeelding
Maar dit was nooit eerder genoemd in het canon. Goed, het is dus niet per se iets dat tegen het canon indruist, maar het is wel iets dat zo'n groot onderdeel is van het verleden van dit personage, dat we wel verwacht hadden dat dit ooit een keer genoemd zou zijn. Afijn, in elk geval werd Dumbledore in de loop van de tijd ook docent Transfiguration en in 1955 schoolhoofd.


Obliviate

Als iemand geraakt wordt met een obliviate-spreuk, verliezen ze herinneringen. Dat is heel duidelijk vastgesteld in de Harry Potter-franchise. Maar in Fantastic Beasts 2 zijn de regels ineens veranderd. Jacob (Dan Fogler) blijkt zich nog bijna alles te herinneren van de vorige film. Waarom? Omdat de spreuk alleen slechte herinneringen blijkt te wissen.

Bekijk de afbeelding
Dat is vreemd en druist ook meteen in tegen de manier waarop de spreuk tot nu toe altijd gebruikt werd. Jammer, want J.K. Rowling had ook een andere manier kunnen vinden om het personage terug te brengen. Het is ook extra jammer dat als je erover na gaat denken, er heel veel dan niet klopt. Hoe zit het met heel New York dan, waar vast niet iedereen negatieve herinneringen had aan het gebeurde?


Elder Wand

De Elder Wand is in bezit van Grindelwald. De toverstok is gemaakt door de Dood zelf, wat het een zeer gevaarlijk wapen maakt. Maar we weten dankzij de Potter-boeken dat de Elder Wand zijn eigenaar zelf kiest. Degene die de eigenaar van de toverstok verslagen heeft, is meteen de nieuwe eigenaar.

Bekijk de afbeelding
Terugdenkend aan de vorige film, weten we dat Tina Goldstein (Katherine Waterston) Grindelwald wist te verslaan. Gezien de regels van de Elder Wand, zou zij dan ook de nieuwe meester van de Elder Wand moeten zijn. Zo werkte het immers ook in het zevende Potter-boek, waarin Harry de eigenaar van de toverstok werd nadat hij Malfoy wist te ontwapenen.


Apparition

Apparatition, ofwel verschijnselen zoals het in de Nederlandse boeken heet, kan niet op Hogwarts. Het is een regel die heel erg duidelijk is en vastgesteld werd in de Potter-boeken. Daarmee werd voorkomen dat ongewenste gasten zich zomaar op de toverschool konden begeven. Albus Dumbledore was zo'n beetje de enige die dat wel kon, maar gezien zijn status als een van de krachtigste tovenaars ooit, is dat niet gek.

Bekijk de afbeelding
In The Crimes of Grindelwald zien we echter weer iets vreemds gebeuren. Verschillende leden van het Ministry of Magic kunnen gewoon naar Hogwarts verschijnselen. Zelfs Newt (Eddie Redmayne), die van de school gestuurd werd en nooit zijn opleiding afmaakte, kon dat niet. Het lijkt er eigenlijk op dat J.K. Rowling enkele van haar eigen regels vergeten is...


Leeftijd Dumbledore

Als laatste nog een puntje rond de leeftijd van Dumbledore. In de film wordt hij gespeeld door Jude Law. Hij speelt een charmante Albus Dumbledore van ergens in de veertig. Die ziet er in elk geval heel wat stijlvoller uit dan zijn voorgangers in de Potter-films (dus op latere leeftijd). Maar klopt zijn leeftijd wel?

Bekijk de afbeelding
Het is iets waar J.K. Rowling het zelf ook niet helemaal over eens is. In een interview rond The Half-Blood Prince vertelde Rowling dat Dumbledore rond de 150 was toen hij overleed. Later corrigeerde ze dat op de site Pottermore naar 115. Afhankelijk van welke regel je volgt, zou het personage dus eigenlijk ergens in de tachtig moeten zijn als je de logica van Half-Blood Prince volgt. Maar gezien het feit dat later zijn leeftijd op de 115 gezet werd, kan het...

NieuwsFilm

meest populair