Hoofdrol voor Al Pacino in 'King Lear'

Zijn tweede samenwerking met regisseur Micheal Radford

Al Pacino speelde in 2004 al een rol in de film The Merchant of Venise, gebasseerd op een van William Shakespeares werken. Het lijkt erop dat dat in de smaak is gevallen bij de acteur, want nu zal hij opnieuw terugkeren als een Shakespeare personage: deze keer in King Lear. De film zal worden gemaakt door Micheal Radford, die zich over het project uitliet en het feit dat hij Pacino voor de rol heeft weten te strikken.

''Het is geweldig dat ik deze film mag maken'' zei de regisseur die ook al The Merchant of Venise heeft gemaakt. ''Beide films zijn echter héél verschillend. Toen Pacino Shylock speelde in The Merchant of Venise, was hij maar in vijf scenes te zien, maar nu als het titelpersonage is hij zo goed als altijd in beeld. Daarom is het zo geweldig dat Pacino meewerkt aan het project, hij is een grandioos acteur dus dat komt allemaal goed''.

De met een Oscar bekroonde acteur mag dan wel al 78 jaar zijn, hij heeft het de laatste tijd maar druk; zo zal hij ook te zien zijn in de nieuwe Martin Scorsese film genaamd The Irishman en ook heeft hij een belangrijke rol in Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood.

NieuwsFilm

meest populair