Algemeen

Dumpt 'Star Wars IX' personages 'The Last Jedi'?

Heeft de kritiek flinke impact gehad?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Net als bij veel andere blockbusters barst het van de geruchten rond Star Wars: Episode IX. Een nieuw gerucht is dat het negende en afsluitende deel in de reeks een aantal (nieuwe) personages uit Star Wars: The Last Jedi zal dumpen.


Volgens Making Star Wars zal Episode IX geen of weinig oog hebben voor de groot gepresenteerde DJ van Benicio Del Toro en de Porgs, de wezentjes van de planeet Ahch-To. De Porg die Chewbacca meeneemt zouden we weer zien zijn, maar er het wezentje zou geen toegevoegde waarde hebben, volgende de bronnen van Making Star Wars.


Ook wordt er verwacht dat Gwendoline Christie's Captain Phasma niet terugkeert. Het personage zou geen rol in de film hoeven te spelen en wat betreft de merchandise-verkoop zou dat prima kunnen op basis van de animatieserie Star Wars: Resistance.


Tegenover de mogelijke afwezigheid van DJ en Phasma en beperkte aanwezigheid van de Porgs staat dat de Knights of Ren juist wel terugkeren in Episode IX van regisseur J.J. Abrams. Ook zouden de Stormtroopers een nieuw uiterlijk krijgen.

Een trailer voor het titelloze Star Wars: Episode IX zou nog deze maand moeten verschijnen en op 20 december moet de film debuteren in de Nederlandse bioscoopzalen.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Laat rosé en Finn dan ook weg aub. Die hebben beide ook geen toegevoegde waarde aan Starwars.

Bor-Gullet

Avatar

TLJ was zo slecht, dat ik geen zin heb in het vervolg

Darthmar

Avatar

Wel altijd typisch gevonden dat midden in een intergalactische oorlog er altijd tijd en geld wordt besteed aan een nieuw uiterlijk van de stormtroopers

AdriaanQ

Avatar

Nou Finn hoeft niet weg hoor, die had wel een waarde in de franchise al was zn plot erg slecht geschreven in TLJ maar in TFA was hij een leuk personage

Artificialis

Avatar

Geen interesse in deze geïmproviseerde onzin. Het was leuk geweest als VIII en IX een vooraf uitgedachte verhaallijn hadden afgewerkt. In plaats daarvan heeft Rian Johnson de hele opzet van VII verziekt. En nu is J.J. Abrams een fan-editie aan het maken? Afgestemd op wat het publiek wel en niet ziet zitten? Hoepel toch op.

ThysRomani

Avatar

Finn weg, Rose weg, Kylo Ren weg, Rey weg.

Poe kan blijven in ondersteunende rol. Darth Vader terug. Emperor terug. Luke natuurlijk ook terug. Yoda en Obi-Wan komen nog even langs en dan kijken we wel waar het schip strand.

Malloy de Beer

Avatar

Ik ben eigenlijk alleen nog maar geïnteresseerd in de serie The Mandalorian.

Lurch

Avatar

Het interesseert mij ook geen bal meer. Tientallen jaren fan geweest maar ze hebben het compleet verziekt.
Helemaal eens met Artificialis.

pete928s

Avatar

Het bovenste stukje van dit artikel doet me al schuddebuiken
Het barst van de geruchten ??????? welke geruchten dan ??
Oooo ja de geruchten die jullie zelf kunstmatig bewust de wereld in helpen om te suggereren dat iedereen superbenieuwd is over elke scheet die die makers laten .

Ik heb wel een paar suggesties die dit laatste deel mischien wat minder slecht zouden maken
Maak Rey een stuk menselijker
Maak Luke weer de held
Gooi Rose eruit
dat zou een hoopvol begin zijn .

Civilian Supreme

Avatar

De enige goede optie is als ze the last Jedi deleten en dit gewoon een direct vervolg maken op the force awakens.
En zorg inderdaad dat het verhaal al afgerond op papier staat. Geen geimproviseerde zooi, dat werkt maar zelden.

23VDV23

Avatar

Hopelijk klopt het niet en heeft Abrams het lef om gewoon voort te bouwen wat TLJ heeft gedaan, want daar zijn juist heel wat voorzetjes gegeven om de franchise te verfrissen. Kijkend naar zijn eerdere werk zal dat helaas niet het geval zijn. Jammer. Ik had dat gevoel al toen ze ooit deze trilogie en de makers daarvan aankondigden, op dat moment nog Abrams, Johnson en Trevorrow. Met het debacle van de prequels in het achterhoofd betekende dat veilig beginnen, wat nieuwe dingen tussendoor proberen en weer veilig eindigen. Met het ontslag van Trevorrow een paar maanden voor de release van TLJ had ik nog de hoop dat ze juist níet te veilig wilden eindigen, omdat toen die kritiek van rehashen nog zo in de lucht hing. Maar na TLJ bleken SW-fans eigenlijk op geen enkele manier te pleasen, tenzij je misschien alle slechte scenario-voorstellen en theorieën die ze zelf op internet spuien allemaal in je scenario propt. Hell, misschien doet J.J. dát wel...

Ronin75

Avatar

Starwars is van mijn generatie en ik heb eerder al mijn mening gegeven. Ik ben het dan ook volledig eens met de mensen die zeggen dat Starwars is verziekt. TFA was leuk en had het juiste gevoel. Daarna hebben ze echt hun eigen plan getrokken zonder na te denken wat goed is voor de fans die de franchise groot hebben gemaakt. Ik vind het heel irritant als er mensen zijn die fanservice afkeuren. Maak dan een compleet andere film als je zo nodig origineel wil zijn. Ik noem maar wat, je wil Rocky Balboa toch ook niet mee laten doen aan een schoonzwemwedstrijd. Origineel en vernieuwend misschien maar ja.... Ze hadden gewoon lekker bij de oude personages moeten blijven. Schoenmaker blijf bij je leest.

Colruiter

Avatar

Ik heb het nooit echt willen geloven, maar ze hadden dus echt geen uitgewerkt plan voor de trilogie. Onbegrijpelijk!. De prequels waren slecht, maar Lucas had tenminste toch een idee van wat hij wou doen in de drie films. TLJ had een aantal mooie momenten, maar als je de film een tweede keer bekijkt, besef je toch dat ze teveel hebben willen veranderen. Het is goed dat je een langlopende filmreeks eens een Mentos-behandeling wil geven, maar ze zijn toch iets te ver gegaan, en waarschijnlijk dus zonder enige vorm van overleg. Waarom heeft Abrams niet gewoon de lijn voor de drie films uitgewerkt, of toch minstens de verhaallijnen voor de hoofdpersonages, dan konden verschillende regisseurs nog hun eigen draai aan de films geven, maar dan kom je tenminste niet in deze situatie terecht, waarbij je als kijker liever zou hebben dat ze TLJ gewoon negeren, en opnieuw maken, net zoals je dat nu hebt met Crimes of Grindelwald of Jurassic World of Godfather 3 of elke Alien na Aliens of elke Terminator na Terminator 3 of X-men: Apocalypse etc....

23VDV23

Avatar

Het idee dat Lucas zo'n enorm voorbedacht plan had is ook zoiets dat mensen zichzelf maar aanpraten om de oude trilogie en nu dus zelfs de prequels maar zo veel mogelijk te romantiseren. Zelfs in die nieuwe trilogie zit nog geen moment zoals de kus tussen Luke en Leia die later zo ongemakkelijk werd door het feit dat zij plotseling de zus van Luke bleek te zijn. Een greep die echt pas rond Return of the Jedi bedacht is. En als er ergens 'on the fly' maar wat werd bedacht was het wel tijdens het maken van de prequels. Lucas wist alleen ongeveer hoe in deel III uiteindelijk Anakin in Vader zou veranderen en werkte daar naar toe met een mindset die er vooral op gericht was om zo veel mogelijk nieuwe CGI-snufjes in een film te stoppen en het verkopen van speelgoed. Met allerlei tegenstrijdigheden tov de originele trilogie als resultaat. Leia suggereert bijvoorbeeld in ROTJ duidelijk dat ze nog even is opgegroeid met haar moeder, Obi-Wan herkent R2 niet, alles ziet er tot episode III totaal anders uit dan in de originele trilogie etc. Het is ook maar de mindset waarmee je dit soort films gaat kijken. Er valt genoeg de genieten bij die nieuwe films als je er maar voor open staat.

centr1no

Avatar

23VDV23 "Met het debacle van de prequels in het achterhoofd "

Niet dat er op de prequels niets aan te merken valt, maar een debacle? Dacht het niet.
En ja, TFA was een veilig begin maar in ieder geval genietbaar, accepteerbaar en duidelijk Star Wars. Hoe TLJ daarna met die goede opzet verdergaat is verschrikkelijk. Niet zozeer het plot in grote lijnen maar de invulling daarvan en hoe de karakters zich gedragen. Er zijn blijkbaar genoeg mensen die TLJ geweldig vonden en daarom hoop ik ook dat ze voor IX niet opeens dingen gaan proberen recht te trekken omdat dat het alleen maar erger zou maken.

zwiggelbig

Avatar

Disney heeft mega aankoop gedaan voor lange termijn. Ze willen star wars groots in hun parken hebben maar die laatste film heeft al veel schade gedaan aan de star wars brand.
Ze moeten t wel goed maken voor lange termijn..

Spider-fan

Avatar

Gezien het visioen van Rey in TFA was er wel iets van een vaststaande verhaallijn, en ze hebben wel overlegd natuurlijk, maar ze mochten wel grotendeels hun eigen gang gaan. Het jammere is dat Abrams wel het gevoel van SW weet over te brengen en Johnson niet. Ook was Johnson al aan het schrijven toen Abrams nog niet klaar was met zijn film: bijvoorbeeld die dobbelstenen uit de Falcon zaten ook in TFA, maar dat heeft Abrams eruitgeknipt - dus je moet ze maar herinneren uit een kort moment in A New Hope.

Zowel Del Toro als Dern leken niet op hun plaats in de wereld van SW en die Porgs waren zelden leuk. En om Phasma nog een keer te laten terugkomen, lijkt me ook teveel van het goede.

Raki-Pure

Avatar

De films missen iets sinisters en het duistere ....

nieuwslaatste nieuws

meest populair