Algemeen

Recensies: 'Bumblebee' 100% op Rotten Tomatoes

Vergeet Transformers 1 tot en met 5.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Over een kleine twee weken debuteert de zesde film in de Transformers live action filmfranchise. Dit keer geen nieuw deel van Michael Bay, maar een film over de Autobot Bumblebee, geregisseerd door niemand minder dan Kubo and the Two Strings-kopman Travis Knight. De eerste recensies zijn bijzonder positief!

Op basis van de Tomatometer op Rotten Tomatoes is nog altijd het eerste deel Transformers uit 2007 het best ontvangen, met 58 procent. Het meest recente deel Transformers: The Last Knight uit 2017 noteert het zwakst met slechts 16 procent. De score voor Bumblebee is nog in wording, maar op het moment van schrijven staat de film op 100% na vijftien recensies, met een 7.5/10 als gemiddelde beoordeling. Hieronder een aantal quotes uit de eerste recensies.

De recensent van Variety meldt: "Na vijf rock 'em, sock' em blockbuster-films is het duidelijk dat het publiek nooit zo'n film zou krijgen zolang Michael Bay in de regisseursstoel zou zitten. En hoewel hij zeker moet worden gecrediteerd voor het bewijzen dat een Hasbro-speelgoedlijn kan uitgroeien tot een enorme wereldwijde franchise, is Bumblebee eigenlijk de film die fans van de geanimeerde series uit de jaren 80 altijd al wilden hebben."

Volgens IGN krijgen we een film met een verhaal: "Bumblebee krijgt nu een emotionele reis, beginnend als het robotequivalent van een onbevreesde jonge soldaat in oorlog, waar hij op aarde een soort van verloren puppy-fase meemaakt. Hij kan serieus en kwetsbaar zijn, maar ook gevaarlijk en ontzagwekkend." Over die actie zegt Indie Wire: "De Autobots en Decepticons gooien elkaar om met soepele, judo-achtige bewegingen en schieten elkaar keihard neer. De cinematografie en montage houden lang genoeg stand om van ieder moment te genieten."

En dan nog TheWrap: "Bumblebee is tot nu toe de beste Transformers-film, helemaal teruggaand naar de animatiefilm uit 1986. Dit is echt een goede, bevredigende en plezierige actiefilm voor het hele gezin."

Hoe de film er zo'n beetje uitziet, zie je in onderstaande clips, waarin zowaar ook Triple Changers te zien zijn. Vanaf 20 december in de Nederlandse bioscoop.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Toch jammer dat de ‘beste’ transformers film draait om bumble.

Rutherford

Avatar

^

Klopt, maar zie dit als een nieuwe start. Misschien krijgen we nu wel goede films over Prime en co. Want een film staat of valt met de karakters. Zijn dit robotten, geef ze ontwikkeling mee, menselijkheid. Afgaande op de trailer was dit al zo. Je kreeg meteen (ale, ik toch) een gevoel dat het goed zat. Het zaadje lijkt geplant, hopelijk laten ze de franchise uitgroeien tot een mooie boom en niet tot een verdorde struik.

Civilian Supreme

Avatar

Ik hoop inderdaad dat in een vervolg Bumblebee iets meer naar de achtergrond wordt gedrukt, hem hebben we nu wel genoeg gezien. Het zou mooi zijn als aan het eind van deze film het neergestorte autobot ruimteschip(de Ark) wordt ontdekt zodat in deel 2 de rest er ook bij is. Hierbij Bay's films natuurlijk negeren, daar valt toch niks zinnigs meer van te maken.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Toch jammer dat de ‘beste’ transformers film draait om bumble."
Daarvoor had je nog Bayformers 2007 als beste film uit de reeks. En driemaal raden wie toen ook al de Transformer hoofdrol kreeg.

akketa

Avatar

Ik zie in de trailer echt bijna geen verschil met de eerste uit 2007.
Weer een tiener die Bumblebee vindt; een vriendschap opbouwt; samen moeten vluchten; vechten tegen een overheidsinstantie en Decepticons. De enige verschillen zijn de 80's setting en de G1-look van de Transformers.
Ik denk dat de positieve geluiden vooral komen doordat ze nu 'eindelijk' de originele look hebben en niet dat het nu zo'n veel betere film is.
De grote klacht dat er veel shots waren vanuit het menselijke perspectief in de vorige reeks kan mogelijk ook hier weer gebruikt worden. In de trailer zie je de camera op een rennende Hailee Steinfeld met vechtende Transformers op de achtergrond ipv. andersom zoals velen toen liever wensten.

Frietgezicht

Avatar

Idd guys. Beetje alsof we nooit een goede X-Men film kregen en dan opeens een sterke Gambit film. Ik wil mijn jeugdhelden in een sterke film zien.

Nu moet ik eerst nog maar zien hoe goed deze film gaat zijn. Ik verwacht ook niet bepaald de Logan onder Transformers films. Trailer deed mij weinig, ren er niet voor naar de bios.

Ang3l

Avatar

Van de Bay-bagger vond ik alleen de eerste leuk, want fris en nieuw. De rest, incl bungelende ballen van staal, is lachwekkend slecht. Dus dit stemt me wel vol hoop!

Robin80

Avatar

Hailee Steinfeld is geen actrice, maar een slechte zangeres, met het talent van een regenworm. Let maar op mijn woorden, dit wordt helemaal niets!
Geef mij maar die tekenfilms uit de jaren 80!

horizon

Avatar

Robin80: de Transformer cartoons uit de jaren 80 zijn voor 90% gewoon matig tot slecht.
Comics waren beter.

Enige waar ik me Bumblebee iets zorgen over maak is dat het teveel Spielberg sentiment is.

Marvelstan

Avatar

@robin80 Grappig dat je zegt dat Hailee Steinfeld geen actrice is, ze is toch mooi genomineerd voor een oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in True Grit...

RobzZ01

Avatar

@Robin80

Hailee Steinfeld geen actrice? The Edge of Seventeen zeker niet gezien? Één van de meest aanstormende talenten op filmgebied, als je het mij vraagt.

Master Of Films

Avatar

Hahaha die Robin80. Alleen maar omdat Blade Runner 2049 is geflopt, maakt Denis Villeneuve een flutreggiseur. En nu krijgt Hailee Steinfeld de volle laag, zelfs zonder Bumblebee gezien te hebben.

Artificialis

Avatar

Dat we deze dag nog mogen meemaken!

Robin80

Avatar

Master of Films: Klopt, de film heb ik niet gezien, maar wel de abominabele presentatie van Steinfeld tijdens de MTV-Awards! Als je dat zó slecht doet, dan heb je niet veel in je mars. En zeg nou zelf, de trailer gezien? Loop jij daar warm voor als "Master of Film"?
Ik in ieder geval NIET. En slechte trailers, laten zeer zelden goede films zien! En over die oude koeien die jij nou uit de sloot haalt, dáár ben ik wel over uitgepraat. Die regisseur is geen letter waardig!

NieuwsFilm

meest populair