Zevende 'Transformers' geen reboot, wel anders!

Zevende 'Transformers' geen reboot, wel anders!

Bumblebee helpt komst Unicron om zeep.

De nieuwste Transfomers-film Bumblebee wordt zeer enthousiast ontvangen door de critici. En dat is maar goed ook na de vijf matig tot zeer zwak ontvangen delen van Michael Bay. Producent Lorenzo Di Bonaventura sprak met /Film over de toekomst van de franchise.

"Reboot, ik heb altijd zo'n hekel aan dat woord, want ik weet niet zeker of ik echt begrijp wat die term betekent. We gaan weer een grote Transformers-film maken. Het zal anders zijn dan degene die we eerder hebben gedaan," aldus Di Bonaventura over de eerstvolgende film in de reeks. Hij geeft aan dat ze de fans graag een "nieuwe ervaring" willen geven.

Di Bonaventura deelt waar de grootste uitdaging bij het publiek ligt: "Toen we de eerste film maakten, was er aanvankelijk veel ophef over dat we het anders deden dan eerder was gedaan [in de tekenfilms]. Mijn gevoel was altijd dat als we wel hetzelfde hadden gedaan, iedereen zou zijn van: 'Nou, dat heb ik al gezien.' Dus hoe kun je bepaalde zaken veranderen? Ik denk dat dit het moeilijkste is, aangezien je moet behouden waarvan de mensen houden, maar als je ze dezelfde ervaring geeft, zullen ze zich vervelen."

En krijgen we toch nog Unicron (uit Transformers: The Last Knight) te zien? "Ik ben geen fan van Unicron. Het is te groot. Het is zo groot dat het niet te bevatten is. Zo denk ik erover," aldus de producent. Hij gaf daarbij aan dat hij daarmee niet wil zeggen dat de slechterik niet een keer te zien zal zijn in toekomstige films die volgens hem veel zullen leren van de toon van Travis Knights Bumblebee.

De zevende film in de reeks stond lange tijd gepland voor 27 juni 2019, maar die datum is na de teleurstellende opbrengst van The Last Knight geschrapt. Bumblebee debuteert later deze maand.



NieuwsFilm

meest populair