Video

Trailer 'Brexit' met Benedict Cumberbatch

Hoe een Brits referendum in de zomer van 2016 zorgde voor een politieke aardbeving die wereldwijd z'n sporen achterliet.

door Jan-Peter Rook om 18:06 in Video
Het is algemeen bekend dat Brexit uitermate gecompliceerd is en de gemoederen binnen het Verenigd Koninkrijk constant bezighoudt. Reden genoeg om er een film over te maken, zo dachten de mensen bij HBO. Niemand minder dan Benedict Cumberbatch (Doctor Strange, The Avengers: Infinity War) speelt Dominic Cummings, de man die aan de basis stond van de Vote Leave-campagne. De rol van Craig Oliver, het hoofd van de Remain-campagne, wordt gespeeld door Rory Kinnear.


Het resultaat van het Brexit-referendum in de zomer van 2016 zorgde voor een politieke aardbeving die de normaal zo stabiele Britse samenleving compleet overhoop haalde en vervolgens ook van invloed was op de rest van de wereld. De tv-film Brexit gaat achter de schermen en laat zowel de hoofdpersonen, strategieën en botsingen zien tussen de Leave- en Remain-campagnes. De tactiek van Vote Leave tijdens de door data gedreven campagne, vormde de basis voor een historisch stemblok dat uiteindelijk de uitslag van het referendum zou bepalen, maar ook van invloed zou zijn op toekomstige verkiezingen over de hele wereld.

Brexit staat op naam van regisseur Toby Haynes, een bekende van Cumberbatch omdat hij ook al meerdere afleveringen van de populaire tv-serie Sherlock regisseerde. De film, met een scenario van James Graham, gaat op 19 januari 2019 in première bij HBO.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair