Video

Isabelle Huppert stalkt Chloë Grace Moretz in eerste trailer 'Greta'

Nieuwe thriller van regisseur Neil Jordan, bekend van films als The Crying Game en Interview with the Vampire.

door Jan-Peter Rook om 17:16 in Video
In Greta, de nieuwste film van de Ierse regisseur Neil Jordan (The Crying Game, Interview with the Vampire), speelt Chloë Grace Moretz een jonge vrouw die bevriend raakt met een eenzame weduwe, gespeeld door Isabelle Huppert. Deze Greta lijkt op het eerste gezicht hartstikke vriendelijk en onschuldig, maar al snel blijkt dat niets aan deze vrouw is wat het lijkt.


Wanneer de lieve, naïeve Frances (Moretz) in New York een handtas in de metro vindt, besluit ze deze gelijk terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar. Dit blijkt Greta (Huppert) te zijn, een excentrieke, Franse pianolerares en weduwe die sinds het recentelijke verlies van haar moeder behoorlijk eenzaam is. Frances raakt bevriend met Greta, maar het onschuldige en vriendelijke karakter van laatstgenoemde verdwijnt al snel en de verstandhouding tussen de twee begint zeer verontrustende vormen aan te nemen.

De rest van de cast bestaat uit Maika Monroe, Parker Sawyers, Zawe Ashton, Stephen Rea en Colm Feore. Regisseur Jordan schreef het scenario van Greta samen met Ray Wright, gebaseerd op diens oorspronkelijke verhaal.

De film ging dit najaar in première tijdens het Toronto Film Festival en zal vanaf 1 maart 2019 in de Noord-Amerikaanse bioscopen te zien zijn. Over een Nederlandse release is nog niets bekend.
0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair