Blu-ray

Blu-ray review X-Men / YA-cross-over 'The Darkest Minds'

Mutant Amandla Stenberg als de redder in nood.

door Bram de Groot om 08:31 in Blu-ray
Regie: Jennifer Yuh Nelson | Cast: Amandla Stenberg (Ruby), Harris Dickinson (Liam), Mandy Moore (Cate), Gwendoline Christie (Lady Jane), Skylan Brooks (Chubs), Miya Cech (Zu), Patrick Gibson (Clancy Gray), Bradley Whitford (President Gray), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Bioscooprelease: 02.08.2018 | FilmTotaal recensie: 2,5 ster

Superkrachten zijn een succes; al jaren in comics en alweer zo'n 20 jaar ook breed uitgemeten op het witte doek. De sciencefictionthriller The Darkest Minds met vooral de jonge actrice Amandla Stenberg (Everything, Everything en The Hate U Give) werd gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Alexandra Bracken. Het is bijna een film voor tieners die nog nooit van de X-Men comics, films of andere uitingen heeft gehoord. De ontvangst was helaas bedenkelijk, financieel geen succes voor deze YA / X-Men cross-over.

20th Century Fox bracht The Darkest Minds - goed voor ruim $41 miljoen dollar - onlangs uit op blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


In het $34 miljoen kostende The Darkest Minds is een groep tieners op geheimzinnige wijze aan nieuwe vaardigheden gekomen. Door de regering worden ze als gevaarlijk bestempeld. Ruby, een van de tieners met buitengewone krachten, sluit zich aan bij een groep tieners die ook op de vlucht is en een veilige schuilplaats zoekt. Al snel wordt het deze nieuwe familie duidelijk dat ze hun krachten moeten bundelen om hun toekomst - en die van toekomstige generaties - veilig te stellen.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels 7.1 DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712626093343 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze blu-ray uitgave van The Darkest Minds zit verpakt in een standaard blauwe keepcase. De cover toont de filmposter met mutanten-kinderen; de achterkant de enorme hoeveelheid bonusmateriaal. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Fox levert doorgaans prima Blu-ray uitgaven op en ook in dit geval worden we niet in de steek gelaten. Het beeld is werkelijk haarscherp, zonder storende zaken. Ruis is niet te zien; details juist continu. De kleur eveneens is bijzonder netjes en houdt het licht post-apocalyptische sfeertje levend, samen met het schokkerige filmen van cameraman Kramer Morgenthau en zijn crew. Ook de nodige donkere scènes zijn keurig. Eigenlijk mag dit een voorbeeldschijf genoemd worden.

Geluid

Met muziek van Benjamin Wallfisch, bekend van zijn werk / medewerking aan films als Dunkirk, It en Blade Runner 2049, en de nodige surround effects, pakt de DTS-HD 7.1 geluidstrack prima uit. De surround-kanalen worden tijdens de meer actierijke scènes goed ingezet en de dialoog is prima te volgen. De track sluit uitstekend aan op het beeld. Uiteraard onderbreekt de Nederlandse ondertiteling niet.

Bonusmateriaal

Het overgrote deel van de extra's zijn (wel erg) kort. In het grootste deel wordt kort gekeken naar uiteenlopende personages, zoals Ruby, Liam, Chubs, Zu en Clancy. Daarnaast kun je kijken naar video's over de opnamelocatie in Georgia en is er met de uitgebreide featurette Jennifer Yuh Nelson: Heroine at the Helm een blik op de regisseur. Ook zijn er Deleted Scenes die gezamenlijk nog geen anderhalve minuut duren. De liefhebber zet een track met audiocommentaar op met Jennifer Yuh Nelson, Dan Levine en Dan Cohen. Voor de die-harder zijn er een Gag reel, een fotogalerij en de trailer.

Leuk geprobeerd, dat dan weer wel

Voor de fans van de boekenreeks is de film waarschijnlijk wel de moeite waard, maar als je een die-hard superheldenfilmfan bent, dan zul je deze waarschijnlijk graag laten schieten. Er wordt teveel geprobeerd mee te liften met het genre. En The Darkest Minds is daarin uiteraard niet de eerste. Ook tekstjes als "van de producenten van Strangers Things en Arrival" maken de film echt niet beter. Ben je dol op YA-films, dan is deze misschien nog net te pruimen. Een clip met de krachten van het personage van Amandla Stenberg:5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Ik heb deze film gisteravond net on demand gekeken. Idd leuk geprobeerd, maar stelt idd niet veel voor. Vergelijkbaar met Mortal Instruments en The 5th Wave. Onderhoudend maar daar is alles mee gezegd.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Voor mensen die ook in war zijn, hoewel X-men tot drie maal wordt genoemd, is dit niet verbonden aan die films.

Disclaimer: Dit bericht is geen kritiek op de auteur van dit artikel.

Sunspot

Avatar

Nooit van gehoord. GA het eens kijken, maar verwacht niet veel

Thiver

Avatar

FilmTotaalVerbeteren "Disclaimer: Dit bericht is geen kritiek op de auteur van dit artikel."

Mag best, hoor. Deze film heeft geen enkele connectie met X-Men, maar toch wordt in de titel een cross-over gesuggereerd. Pure clickbait.

SplashySleet20 "Komt er ook een vervolg?"

De film was een stevige flop, dus reken er maar niet op.

NieuwsFilm

meest populair