Algemeen

Vervolg voor laatbloeier 'Bumblebee'; nu op ruim $400 miljoen

Wat hebben ze mogelijk voor ons in petto?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Waar de eerste vier Transformers-films financieel bijzonder sterk presteerden, liet Michael Bay's vijfde deel Transformers: The Last Knight het afweten. De film zou zelfs $100 miljoen verlies hebben geleden. Met het duidelijk goedkopere en enorm sterk ontvangen Bumblebee van regisseur Travis Knight heeft de franchise een nieuwe koers en het vervolg lijkt nu gepland.

Deadline meldt dat het vervolg reeds wordt voorbereid door producent Lorenzo Di Bonaventura, die duidelijk erg blij is dat Bumblebee goed heeft uitgepakt:


"We hadden vele doelen, onder meer om nieuwe impulsen aan de serie toe te voegen, en dat is gelukt. En dat blijkt ook nu nog veel impact te hebben. Deels hadden we de verplichting om mensen die afscheid hadden genomen van de franchise terug te laten keren. En dat is gelukt. We weten hoe we het moeten doen. Onze intentie was dat we de harde kern wilden vermaken, maar ook om een nieuw publiek aan te trekken."

$400 miljoen+
Deadline zinspeelt in het artikel dat Bumblebee 2 mogelijk een Bumblebee/Optimus Prime buddy-film zou kunnen worden. En dat zou een voortborduursel zijn op de kleinschaligere insteek van de nieuwe koers. Financieel gezien gaat het de laatste weken voor de wind. De $130 miljoen kostende spin-off staat op dit moment op $413,5 miljoen wereldwijd, ook met dank aan de ruim $130 miljoen uit China.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietze1983

Avatar

Dit is dus winstgevend?? Ik snap het niet omdat andere films met een soortgelijk budget en opbrengst dan toch verlies lijden... Nu is het ineens winstgevend en hoopvol op de toekomst met vervolgen...

LeonardoPacino

Avatar

Persoonlijk vond ik de film ook geslaagd, een stuk leuker dan de rommel van Bay. Het design van de Transformers smaakt ook zeker naar meer!

adofmirosch

Avatar

Dit maakt mij blij! Vond bumblebee een hele leuke film.
De nieuwe insteek past ook veel meer bij de franchise.

Decepticon

Avatar

Nou, laat Bumblebee maar even rusten en niet meedoen in een Optimus Prime film. Een OP film moet focussen op Prime en daar hoeft Bee geen rol in te spelen als sidekick.
En een 2e Bee film hoeft ook helemaal niet, je kunt niet 2x hetzelfde kunstje uithalen en weer zo'n coming of age film maken, daar prikt het publiek zo doorheen.

Producent Di Bonaventura liet toch doorschemeren dat de Cybertron animatiefilm de volgende zou zijn? Over de oorsprong van Cybertron. Zou trouwens ook de kans zijn om de origin van Optimus te vertellen, Orion Pax.

PRIME

Avatar

Blijft toch een van de minst bevredigende franchises dit. Ik vind de eerste trilogie qua actie etc echt nog wel vet, maar hoe ouder die films worden, hoe erger ik die humoristische insteek vind. The Last Knight was voor mij echt de druppel. (en dan heb ik het nog lang volgehouden lol)

Bumblebee was wel geinig, maar als je Shia verwijderd uit TF1 heb je bijna dezelfde film.

Het enige dat we nog moeten zien is een origin over Cybertron, en volgens mij zitten er al sinds deel 1 mensen te wachten op meer Cybertron en minder menselijke bemoeienis. Waarom is dat zo moeilijk om te realiseren?

eltorro

Avatar

@Sietze1983: Over welke films heb je het dan? Het budget van Bumblebee is laag genoeg om bij 400 winstgevend te kunnen zijn.

@PRIME: Gezien de opbrengsten van de films lijkt het me dat genoeg mensen tevreden zijn met de gang van zaken.

Civilian Supreme

Avatar

Ik vond Bumblebee prima te doen en een gigantische stap in de goede richting maar ik ben ook wel een beetje klaar met Bumblebee. Ik wil meer zien van de rest en inderdaad met zo min mogelijk menselijke bemoeienis.

De films van Bay kan ik nog maar moeilijk terugkijken(alle delen), op wat goede actiescenes en de soundtrack na is het best slecht allemaal.

Goku32

Avatar

Wow waarom haalt deze film zoveel geld op snap er geen van, de mensen zijn nog net zo iritant als in de andere delen van Transformers. Ik vond deze ook helemaal niet leuk of zo

esteban

Avatar

Mensen moeten dringend eens gaan beseffen dat de zogenaamde regel waarbij je het budget met twee moet vermenigvuldigen om het break-even point te berekenen, een totaal achterhaalde methode is. Laat staan maal drie. De promotiekosten zijn niet standaard het dubbele van het budget. Dat is een fabel.

Er zijn de laatste jaren genoeg professionele artikels (op niveau) verschenen die uitleggen dat dit voor elke film afzonderlijk héél anders kan zijn en financiering van promo ook erg verschilt van studio tot studio. Zoals de oranje president zou zeggen: Deals, deals, deals. Promotie gaat gepaard met heel wat verschillende soorten contracten die soms zelfs aangegaan worden met bedrijven die niets met de filmindustrie te maken hebben. En bij sommige studio's zijn de distribiteurs per land grotendeels verantwoordelijk voor de promo in eigen gebied.

Zo is het perfect mogelijk dat een film met een budget van 100 M al genoeg heeft met een wereldwijde opbrengst van 200 M (ondanks opbrengst-verlies per ticket buiten de US) om effectief winstgevend te zijn, terwijl een andere film van 100 M niet uit de kosten komt met een opbrengst van 250 M. En zo kan het dat de ene zogenaamde flop dan toch die sequel krijgt en die andere zogenaamde licht winstgevende titel helemaal niet.

De studio's delen hun promotiebudgetten niet, laat staan hun methodes. Omdat wij er zodoende geen idee van hebben, moeten we volgens sites als boxofficemojo vasthouden aan de (verzonnen) regel, maar in werkelijkheid is die zelden toepasbaar. Ook op FT blijven ze deze gebruiken, wat ik ergens wel nog begrijp.

nieuwslaatste nieuws

meest populair