Algemeen

Schokkende rol in 'Star Wars: Episode IX'

Richard E. Grant is althans totaal verbaasd.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het is nog niet bekend welke rol Richard E. Grant speelt in Star Wars: Episode IX. Maar tijdens een interview met The Telegraph laat de acteur weten dat zijn wereld op de kop kwam te staan toen hij hoorde welk personage hij zou spelen. Hype iemand?

Grant kwam op kantoor van regisseur J.J. Abrams om een gesprek te voeren over zijn personage. Hij werd ontvangen in een kamer "vol met Star Wars memorabilia van tot 1977. En binnen twee seconden vroeg [Abrams] of ik het zou doen. Daarop vroeg ik wat. En omschreef hij het personage en wat mijn naam was. Daarna was alles anders. "

Bekend personage
De opmerking van Grant lijkt erop te wijzen dat het om een bekend personage gaat. De acteur noemt immers het moment dat hij de naam van het personage te horen kreeg. Alhoewel het nog niet duidelijk is welke rol hij precies gaat spelen, kan het dus een bekende uit het Star Wars-universum zijn.

Eerder vertelde hij tijdens de Graham Norton Show nog dat hij niets mocht delen over zijn personage. Maar hij kon toen wel vertellen dat hij voor zijn auditie een militaire scène moest doen. Speculatie gaat dan ook dat hij de rol van Grand Admiral Thrawn speelt, een personage dat debuteerde in de boeken en later in de serie Star Wars Rebels te zien was.

Star Wars: Episode IX is vanaf 19 december in de bioscoop te zien.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Janushhw

Avatar

Zou me niks verbazen. Of een of andere oude Sith. Hij heeft altijd van die creepy rollen

Guyon2002

Avatar

Het zou cool zijn maar ook zeer onwaarschijnlijk, omdat mensen dan weer gaan zeiken dat ze het personage niet snappen omdat ze te lui zijn om de andere series te kijken.

Devenace

Avatar

Denk even na, als je Grant cast als Thrawn en bekijk zijn werk en zijn gezicht, deze meneer casten als Thrawn is dan toch een grote joke!!
Dat is bad news to the bone imo.
All aboard the hype train, zelfs Jar Jar is een grote naam in het SW universe.

ThEnd

Avatar

Kans dat het Thrawn is, lijkt me 0, op basis van hoe Star Wars Rebels eindigde.

The Collector

Avatar

Zou het ongeloofelijk vet vinden. Ben wel benieuwd hoe JJ dit met Dave Filoni en Timothy Zahn regelt. Juli 2019 eerst nog Thrawn: Treason op de markt (misschien dan al een hint naar het verdere leven van Thrawn na de seizoensfinale van Rebels?).

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Guyon2002, wat heeft dat met luiheid te maken? Sinds wanneer hoort een mens eerst zijn huiswerk te maken voor ze een film gaan zien? Als je fan bent en je wil elke serie en elk boek doornemen om het universum beter te begrijpen, sure, ga je gang. Maar het zou geen vereiste mogen zijn om de film te moeten zien of begrijpen. De meeste mensen hebben wel grotere verantwoordelijkheden dan elk detail van een fictief universum uit te pluizen.

Guyon2002

Avatar

ZaphodBeeblebrox ik bedoelde meer net zoiets als Maul in Solo. Hij komt even in beeld en iedereen denkt meteen ''wtf is dit, hij is al dood''. Terwijl je dit had kunnen weten met 10 sec googelen (en sowieso kwam hij al rond 2011 terug in Clone Wars).

ThysRomani

Avatar

Ik zeg Anakin Skywalker

Goku32

Avatar

Deze film gaat gaat slecht worden, want die laaste was echt slecht vond ik

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Guyon2002

Ok, vanuit die hoek snap ik je punt beter. Ik heb Solo niet gezien (had er dus echt totaal geen zin in) dus ik wist niet dat Darth Maul erin voor kwam. Maar dan is mijn punt nog wel valide denk ik. Als zo’n cameo voor verwarring zorgt omdat er geen uitleg in de film zit, omdat de makers ervan uitgaan dat iedereen de series, boeken of comics kent, dan is dat wel problematisch. Ikzelf ben een casual SW-fan en heb buiten de films ook enkele van de comics gelezen en series bekeken, en weet wellicht meer van dat universum dan de standaard bioscoopbezoeker, maar wat ik weet is maar een fractie van wat de échte hardcore fans weten. Als de filmmakers hun films dan gaan volsteken met cameos en referenties die enkel de hardcore SW-community begrijpt, schieten ze zichzelf in de voet, omdat ze zich gaan richten op een niche-markt en het grote publiek gaan uitsluiten. Behoorlijk nefast voor een industrie waarvan hun inkomsten en succes net afhangen van een zo breed mogelijk publiek.

MovieMaster2

Avatar

Verwacht ik niet maar zal ik wel mooi vinden als ze niet daardoor de film gaan verpesten want hij moet ook iets kunnen toevoegen aan het verhaal

whiterastagaryoldman

Avatar

Guyon2002 Bovendien is een serie als Star Wars Rebels volgens mij toch echt meer voor kinderen bedoeld. Om die reden zullen er genoeg fans zijn (waaronder ikzelf) die er nooit aan begonnen zijn. Verder spelen de films zich in hun eigen (oorspronkelijke) universum af, welke je helemaal los kan zien van alle comics, series etc.

The Collector

Avatar

whiterastagaryoldman, de series (The Clone Wars & Rebels) spelen zich af in hetzelfde universum als de hoofdfilms van Star Wars. Alles wat gebeurt in de series is canon, evenals de star wars boeken die onder het bewind van Disney zijn uitgebracht. Gebeurtenissen, karakters, locaties, etc. Kunnen dus allemaal worden gebruikt in bijvoorbeeld episode IX. Rebels en Clone Wars vertellen (naar mijn mening) een groot aantal prachtige en interessante verhalen binnen het star wars universum die elke fan zou kunnen waarderen. Het simpelweg afschrijven van deze series als iets voor kinderen is *naar mijn mening* dan ook onterecht.

whiterastagaryoldman

Avatar

The Collector Van Clone Wars wist ik dat op zich ook wel, die was ik even vergeten. Dat van Rebels is nieuw voor me, al is de jeugd denk ik wel de doelgroep van die series, evenals de verschillende Lego series. Verder was mijn punt eigenlijk dat er gewoon voldoende uitleg in de film moet zitten, zouden ze zo'n personage overbrengen. Het is immers met de films begonnen en die moeten dan ook voldoende zijn om het verhaal te kunnen volgen, los van alle andere dingen.

Sunspot

Avatar

@whiterastagaryoldman

Dat zijn zowat alle SW films, Disney/Marvel films.

Maar niet Xmen per se, daarom is het zo jammer dat Fox overgenomen wordt.

Straks alleen kinderfilms

GreenHornet

Avatar

een mannelijke versie van lgbt

RoberPaulsen

Avatar

Thrawn in maar één film stoppen zou jammer zijn, het personage is interessant genoeg voor een trilogie

nieuwslaatste nieuws

meest populair