Schokkende rol in 'Star Wars: Episode IX'

Richard E. Grant is althans totaal verbaasd.

Het is nog niet bekend welke rol Richard E. Grant speelt in Star Wars: Episode IX. Maar tijdens een interview met The Telegraph laat de acteur weten dat zijn wereld op de kop kwam te staan toen hij hoorde welk personage hij zou spelen. Hype iemand?

Grant kwam op kantoor van regisseur J.J. Abrams om een gesprek te voeren over zijn personage. Hij werd ontvangen in een kamer "vol met Star Wars memorabilia van tot 1977. En binnen twee seconden vroeg [Abrams] of ik het zou doen. Daarop vroeg ik wat. En omschreef hij het personage en wat mijn naam was. Daarna was alles anders. "

Bekend personage
De opmerking van Grant lijkt erop te wijzen dat het om een bekend personage gaat. De acteur noemt immers het moment dat hij de naam van het personage te horen kreeg. Alhoewel het nog niet duidelijk is welke rol hij precies gaat spelen, kan het dus een bekende uit het Star Wars-universum zijn.

Eerder vertelde hij tijdens de Graham Norton Show nog dat hij niets mocht delen over zijn personage. Maar hij kon toen wel vertellen dat hij voor zijn auditie een militaire scène moest doen. Speculatie gaat dan ook dat hij de rol van Grand Admiral Thrawn speelt, een personage dat debuteerde in de boeken en later in de serie Star Wars Rebels te zien was.

Star Wars: Episode IX is vanaf 19 december in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair