Massale steun voor intrekken Oscarnominatie 'Detainment'

Massale steun voor intrekken Oscarnominatie 'Detainment'

De nabestaanden zijn woedend en eisen dat de nominatie wordt ingetrokken.

Er is veel ophef ontstaan over de Oscarnominatie van de korte film Detainment. Deze film toont de politieverhoren van de twee kinderen die de Britse peuter James Bulger hebben vermoord. Denise Fergus, zijn moeder, walgt van de nominatie en blijkt de makers geen toestemming te hebben geven voor hun film. Een petitie om de nominatie in te trekken wordt massaal gesteund.

Het voor beste korte film genomineerde Detainment vertelt het waargebeurde verhaal over de moord op de Britse peuter James Bulger, het jongetje dat in 1993 werd ontvoerd, mishandeld en vermoord door Jon Venables en Robert Thompson. De daders waren slechts tien jaar oud. De Ierse kortfilm is gebaseerd op de transcripten van hun politieverhoren. De zaak maakte een behoorlijke impact op het Verenigd Koninkrijk en ligt nog steeds gevoelig.

Nabestaanden woedend
Denise Fergus, de moeder van de vermoorde peuter, laat via Twitter weten dat zij 'walgt' van de Oscarnominatie en hoopt dat deze wordt ingetrokken. De makers blijken geen toestemming te hebben gevraagd aan de nabestaanden. Eerder bood regisseur Vince Lambe daar zijn excuses al voor aan. Er is ook een petitie gestart die de Academy oproept om de nominatie in te trekken. Meer dan 105.000 mensen hebben deze inmiddels ondertekend.



NieuwsFilm

meest populair