'The Kid Who Would Be King' verliest $50 miljoen?

'The Kid Who Would Be King' verliest $50 miljoen?

Joe Cornish weet niet te toppen met de fantasyfilm.

Afgelopen weekend ging The Kid Who Would Be King van regisseur Joe Cornish in de Noord-Amerikaanse bioscoopzalen in première met een score van $7,2 miljoen. De opbrengst wereldwijd staat tot op heden op bijna $11 miljoen. De prijzige fantasyfilm lijkt een van de eerste grote flops van 2019.

De film van de regisseur van het eveneens financieel niet denderende Attack the Block kostte $60 miljoen om te maken. Dit is exclusief distributie- en marketingkosten. Om direct tijdens de bioscooprun financieel break-even te komen zou de film zo'n $100 tot 150 miljoen moeten opbrengen aan de bioscoopkassa's. Vooral de marketingkosten zouden erg hoog hebben uitgepakt. Het verlies zou volgens Variety uit kunnen komen op zo'n $50 miljoen.

King Arthur en Robin Hood
De flop van The Kid Who Would Be King past in het rijtje van middeleeuwse actiefilm-teleurstellingen, met King Arthur: Legend of the Sword en Robin Hood. Het publiek lijkt er gewoon geen zin in het hebben. Overigens werd The Kid Who Would Be King wel sterk ontvangen, met op dit moment 86 procent op Rotten Tomatoes.

Nederlandse bioscoop?
Vanaf 17 april zou de film in de Nederlandse bioscoop te zien moeten zijn. Hieronder de trailer, mocht je deze nog niet gezien hebben.



NieuwsFilm

meest populair