Celebrity

Michelle Rodriguez verontschuldigt zich na verdedigen Liam Neeson

Voor het slecht toepassen van bepaalde woorden en beelden.

door Rik Timmer om 07:22 in Celebrity
Er wordt nog steeds veel over actiester Liam Neeson gediscussieerd. Vorige week onthulde hij zijn verleden driften naar wraak toen hij het op wilde nemen voor een vriendin die verkracht was door en zwarte man. Volgens sommigen bracht hij dit slecht en racistisch over - iets dat hij later ontkende te zijn. Dat nam niet weg dat anderen het voor hem opnamen, waaronder Widows-collega Michelle Rodriguez. Hoewel ze haar mening niet aanpast, biedt ze wel haar excuses aan voor de manier waarop ze dat gedaan heeft.

De 40-jarige actrice zei voorheen tegen Vanity Fair dat het allemaal kletspraat is. "Gast, heb je 'Widows' gezien? Zijn tong zat helemaal in Viola Davis' keel. Je mag hem nooit een racist noemen. Racisten zoenen niet met een ras dat ze haten, zeker niet hoe hij dat deed met zijn tong. Zo diep in haar keel. Het kan me niet schelen hoe goed je als acteur bent. Het is allemaal onzin. Negeer het. Hij is geen racist. Hij is een liefhebbend man. Het zijn allemaal leugens."

Rodriguez lijkt nu spijt te hebben van de woorden die ze heeft gebruikt. Ze werd namelijk na haar uitspraken via Twitter en andere sociale media door mensen benaderd die haarfijn uitlegden wat er zoal mis mee was. Gebrek aan geschiedenis en intelligentie werd ook herhaaldelijk aangekaart.

"Ik wil mijn welgemeende excuses aanbieden voor mijn recente keuze van woorden en het gebruik van een zwak voorbeeld," vertelt Rodriguez via Instagram. "Tijdens een druk beladen situatie verdedigde ik een vriend op de verkeerde manier. Ik realiseer mij nu hoe ongevoelig het was. Het was niet mijn bedoeling om beroep te doen op zo'n afschuwelijke, historische vergelijking. Ik heb hiervan geleerd en zal me beteren."

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Waarom heb je spijt je zegt niks verkeerd.

Ik irriteer me aan dat mensen altijd weer excuses moeten maken als een grote groep er niet mee eens is.

Als je ergens achter staat verander dan je mening niet.

Toky

Avatar

Ze verontschuldigd zich, voor woordgebruik, gebruikt voor het verdedigen van anti-racisme.....
Lekker gecompliceerd zo. Lijkt wel of de hele wereld tegenwoordig zeikt om te zeiken....duidelijk dat het niet meer om de boodschap gaat.

Frietgezicht

Avatar

Ze bied excuses aan voor de woorden en een zwak voorbeeld en dat ze is aangesproken op gebrek aan geschiedenis.

Haar is natuurlijk verteld dat slavenhouders soms seks hadden met de eigen slaven.

Devenace

Avatar

Dus omdat je een zwarte vrouw kust kan je geen hekel hebben aan zwarte mannen.Gifitge logica.

Maac

Avatar

Tja, in Amerika is het beter als je minderheidsgroepen behandelt alsof ze smelten in de regen. Zielig gevonden worden is vreemd genoeg populair tegenwoordig. Het is geen krachtige competentie om tegen een stootje te kunnen, maar je op elke hoek van de straat benadeeld voelen wel.

Als je het goed doet heb je er ondanks al je tekortkomingen keihard voor moeten werken, en als het even slecht gaat hoef je alleen maar naar de boze blanke man te wijzen.
Welke ondernemer wilt nou niet zo’n werknemer die verantwoordelijkheid neemt voor eigen resultaten en barst van de zelfreflectie?

Goov25

Avatar

Hahaha zo gaat dat nu in Hollywood.. Maakt niet uit wat je zegt over wie of wat dan ook, als het topic hot is komen er altijd excuses achteraan.

Devenace

Avatar

@Maac knap staaltje vooroordeel en sterke vorm van discriminatie dat je hier durft te zetten onder toeziend oog.

Geen enkele “minderheids” groep vraagt om de behandeling die jij benoemt, het enige wat hier telt is gelijke en eerlijke behandeling.
Zowel vanuit de gay scene tot aan welke afkomst en kleur en religie en geslacht dan ook.

Master Of Films

Avatar

Devenace "Gifitge logica."

Je kan ook van het mooie weer genieten.

Maac

Avatar

@Devenace
Nee, dat begrijp je verkeerd. Ik geloof juist dat iedereen gelijk is en evenveel kansen heeft, ongeacht huidskleur, geslacht, seksuele voorkeur. Ik benoem juist dat het triest is wanneer men zich verschuild achter het gegeven dat ze bij een minderheidsgroep horen en dat gebruiken om zich bij elke scheet beledigd of benadeeld te voelen.
Ik pleit juist voor gelijke behandeling omdat ik die mensen NIET zielig vind en NIET vind dat bijvoorbeeld blanke mannen privileges hebben die anderen niet hebben.
Dat is nou precies het tegenovergestelde van discriminatie.

Hopelijk heeft het toeziend oog hier een beter begrip van de intenties van hun bezoekers.

Artificialis

Avatar

''Stop met mij te bedreigen op social media! Het spijt me! Boehoe!''

Zwakke trut..

Sunspot

Avatar

Pffff haha

Sunspot

Avatar

Racismekaart wordt sowieso veel te veel getrokken, grappige is dat het ook nergens over gaat.

Altijd maar gelijk denken dat het racisme is, blind zijn dat soort mensen vaak.

Is vaak context ook, maar doet er voor dat soort mensen vaak niet toe, beetje jammer, krijg je ook alleen maar gezeik van, mensen worden er moe van

Devenace

Avatar

“Tja, in Amerika is het beter als je minderheidsgroepen behandelt alsof ze smelten in de regen. Zielig gevonden worden is vreemd genoeg populair tegenwoordig.”

Dit is toch wel een sterk vooroordeel en discriminerend naar elke Amerikaan wit en zwart.
Dat je geen detail wilt zien en erkennen heb je al eerder vermeld, maar zover ik weet heeft elk individu recht op zijn/haar waarheid ook als die een witte man of vrouw beschuldigt van racisme of discriminatie, dit gaat niet weg omdat bepaalde mensen deze vorm willen bagataliseren en diezelfde mensen die dit aankaarten weg te stoppen als leugenaars, aanstellers of mensen die niet tegen een stootje kunnen.
Als we het verleden bekijken heeft het wel een 500 jaar geduurt voor de zwarte mens uit een dal kwam waar het was ingestopt.
Nu een kleine paar jaar durft de zwarte mens wat te openbaren richting bepaalde mensen die er anders over denken, en binnen no time ontstaat er een nieuwe demonisering en ontkenning van.
Elk individuele ervaring is er 1 en telt als een alleen staand feit, mits anders aantoonbaar is en/of kan bewezen worden, niet omdat een “meerderheid van een minderheid” iets zegt of benoemt.
En je moet van goddelijke huizen komen wil je deze individuele feiten kunnen weerleggen van deze personen.

Devenace

Avatar

“Je kan ook van het mooie weer genieten.”

@MOF, zei de pot tegen de ketel.
14:20 is de zon sterk aanwezig.

Maac

Avatar

Oh ja laten we naar het verleden kijken inderdaad. Ik zou bijna vergeten hoeveel pijn jij achter je laptop moet voelen van al die slavernij. Als er iets niet aansluit bij individualisme is het wel beroep doen op iets dat jou niet overkomen is, maar jaren geleden plaatsvond voor je geboorte.

En mijn citaat is een oordeel, geen vooroordeel.

En inderdaad, iedereen heeft eigen ervaringen en dat is dus geen bewijs voor institutioneel racisme. Waarom denk je dat ik problemen heb met generaliseringen als Black Lives Matter en White Privilege?
Als er iemand hier heeft gepleit dat individuen sterker zijn dan hun tekortkomingen of tegenslagen ben ik het wel.
Maar wellicht moet je me nog eens uitmaken voor racist, als je het vaak genoeg zegt wordt het misschien vanzelf een keer waar.

Master Of Films

Avatar

Devenace "@MOF, zei de pot tegen de ketel."

Het is "de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet" maar daar weet jij alles van. Want als je geen normale volwassen discussie kan voeren, reageer als een klein kind...Mammie, mammie...hij heeft het gedaan. Zo jammer dat je 0,0 overtuigingskracht hebt, maar toch wel fijn dat je het probeert.

Devenace "14:20 is de zon sterk aanwezig."
Heel mooi, want achter de wolken schijnt altijd de zon. Echter voor onze 5 jarige Devenace is er nog een speciaal liedje gescheven.

Devenace

Avatar

Een oordeel nog wel, over al die mensen die jij niet kent, knap. Smiley face

Dus omdat iets eeuwen heeft geduurt en voor bijv mijn geboorte is gebeurt mag ik het niet aankaarten, misschien moet je dat even melden bij mensen die de holocaust herdenken, onder anderen.
Waarom jij problemen hebt met BLM etc is denk ik in mijn optiek puur omdat hun opkomen voor zichzelf en problemen aankaarten die hun overkomen omwille van hun huidskleur.
Waarom zou ik je nog een keer voor racist uitmaken? Je verwoording en visie op de zaken doen het werk voor mij.
Zo ook hoe je het opneemt voor Chris Pratt die de anti homo kerk steunt, je bent wel sterk in het veroordelen van kleurlingen en het afnemen van hun leed en dat te bagataliseren en zo ook weer in het denigrerend neerkijken op de lbgt community die het opneemt tegen dit soort haat kerken.
Wat moet ik daar nog aan toevoegen, je bent opzettelijk selectief als het gaat om de blanke mens en dat hun handelingen allemaal vanuit goedheid en oprechtheid komt, maar bij hele volkeren die een standpunt hebben gooi je het op een hoop en doe je het af als lariekoek Smiley face dan is het toch overduidelijk wat je bent en hoe je er naar kijkt.
@MOF, nogmaals “zei de pot tegen de ketel” Smiley face

Maac

Avatar

Devenace "Een oordeel nog wel, over al die mensen die jij niet kent, knap. Smiley face"
Het is een oordeel over hoe Amerika tegenwoordig omgaat met bepaalde dingen, geen generalisatie over mensen die ik niet ken. Je mag best oordelen over dingen die je afkeurt op basis van wat je waarneemt toch? Oordeel jij ook niet over mij op basis van de manier waarop ik mij hier uit?

Devenace "Dus omdat iets eeuwen heeft geduurt en voor bijv mijn geboorte is gebeurt mag ik het niet aankaarten, misschien moet je dat even melden bij mensen die de holocaust herdenken, onder anderen."
Goed voorbeeld, ik vind het namelijk even kwalijk als je als Jood zijnde je tegenwoordig benadeeld zou voelen op basis van de holocaust. Nergens ontken ik de ernst, noch maak ik onderscheid tussen deze groepen. Jammer dat je aanneemt zonder dat je me dat hebt zien schrijven.
Devenace "Waarom jij problemen hebt met BLM etc is denk ik in mijn optiek puur omdat hun opkomen voor zichzelf en problemen aankaarten die hun overkomen omwille van hun huidskleur."
Waarom is dat een probleem? Mijn hele standpunt is er juist op gebaseerd dat alle levens gelijk zijn en ertoedoen en dat huidskleur geen factor zou moeten zijn.
Er is een Black Television Entertainment (BET) zender, maar ik geloof niet dat er een televisiezender voor blanken zal komen. Ik hou er niet van dat men met termen als White Priviledge wel een generalisatie mogen maken op basis van een blanke huidskleur, maar andersom is het racisme.
Kan je mij dat uitleggen?
Ik zie namelijk niet in dat wanneer ik voor mezelf opkom of voor iemand wiens standpunten gekoppeld worden aan een religie dat selectiever is dan wat jij doet. Jij noemt de kerk van Pratt een haatkerk en wat de kerk gelooft zal Pratt wel geloven, maar durf je dat ook te beweren over moslims die een heilig boek hebben waarin slavernij en homohaat worden gepredikt? Of mogen zij van die passages wel afstand doen?
Dat zou namelijk selectief zijn, Devenace.

Devenace

Avatar

“Het is een oordeel over hoe Amerika tegenwoordig omgaat met bepaalde dingen, geen generalisatie over mensen die ik niet ken”
Je neemt jezelf wel serieus tussen al dit gedraai en verdraai? Minderheidsgroepen bestaan uit belichamingen van mensen, je reactie is wel degelijk een generalisatie, het Amerikaanse volk is wel degelijk een volk generaliseren, tenzij je Amerikan als entiteit ziet of benoemt, maar dat zou een beetje raar zijn.

Dus je vind het ook nog kwalijk als een Jood zich benadeelt voelt vanwege de holocaust???? Sprekend over een volk dat bijna was uitgeroeit in Europa op basis van afkomst en religie.
Je mist een gebrek aan empathie en inzicht? Of is dit je verkapte Geenstijl retoriek?

BET is ontstaan omdat er juist toen zoveel “witte” zenders waren, niet aangeduid met de benaming “witte zender” maar wel overheersend in bepaalde kleur en afkomst.
Er is overal white privilege voor blanke mensen, elke blanke heeft sneller het voordeel van de twijfel waar hij of zij ook komt, met name in werk omgevingen, en dan spreek ik uit overzicht en ervaring op de werkvloer (en nee ik ben niet “zwart”)
Maar zo ook bestaat dat onder zwarten en anderen, oh een white boy tussen de zwarte basketballers of hoodrats, ja die heeft ook dat probleem van “black privilige” zodra iets benoemt wordt heeft het ook zijn tegenhanger, je kan niet rap albums uitbrengen waar je het woord n**** tig keer roept maar als een blanke dat rapt is hij of zij racistisch, nee dat kan niet. Beide bestaat wel degelijk, maar dat beide is eigenlijk één.

Ik kan niet spreken over heilig boeken en passages want heb geen enkel heilig boek gelezen, feit is wat er speelt in de samenleving, predik je haat dan verspreid je haat, er is geen kerk er is geen moskee er is alleen maar een vorm van uiting en demonisatie, dat is wat terecht staat imo.
Jij denkt dat ik de kerk benoem of benadruk dat ik een moskee wel accepteer die haat verkondigt, dat is jouw partijdig denkgoed, partijdig denkgoed is gekoppelt aan selectieve partijdigheid van daaruit creeër je kloven en wijsende vingers, jij doet dit maar ik ook, maar ik mag het want jij mag het ook. Misschien eerst bij jezelf te raden gaan wat eerlijk is en daar waar je een ander niet je eigen bekrompen wereldje mee opzadelt.

Master Of Films

Avatar

Devenace "@MOF, nogmaals “zei de pot tegen de ketel” Smiley face "
Ohh jij bedoelt...

“Nine”: Wees een Italiaan, zei de pot tegen de ketel van de Like The Cast Of A Fellini Movie blog. Helaas heb ik Nine nog niet gezien. De enige Daniel-Day Lewis film die ik niet heb gezien trouwens. Ja, het is me wat. Heb jij nog meer filmtips voor me. Ik sta open voor suggesties. Smiley face

nieuwslaatste nieuws

meest populair