Algemeen

Eindelijk duidelijk: 'Bumblebee' is reboot Transformers-franchise

Achteraf praten is natuurlijk lekker makkelijk.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Hasbro laat weten dat Bumblebee inderdaad de start van een nieuwe realiteit vormt voor de Transformers-franchise. De film van Travis Knight is eigenlijk de eerste in de franchise die goed ontvangen is, maar deelde - zo leek het - de wereld met de Michael Bay-films.

Maar nu blijkt dat dit niet meer te kloppen. Bumblebee is een vrij rustige, kleinschaligere film voor de franchise die echt een nieuwe start vormt. De robots zijn minder complex, lijken meer op de eerste Transformers uit de cartoons en de thematiek van vriendschap staat weer centraal.

Echte reset
Nu blijkt dat Bumblbee ook echt bedoeld is als begin van een nieuw hoofdstuk. Via de fansite TFW2005 laat Hasbro weten dat de film dient als startpunt van "een nieuw universum vol verhalen". Kortom: de Bay-films zijn niet meer. Dat ondanks het feit dat regisseur Knight genoeg hints in zijn film stopte voor enige banden met de Bay-films.

Bumblebee is daarmee dus een heel nieuw begin. Ondanks de goede reacties, moet het publiek wel weer opnieuw opwarmen voor de franchise. De film verdiende wereldwijd pas 458 miljoen dollar, stukken minder dan de Bay-films waarvan de slechtst verdienede werelwijd alsnog 605 miljoen dollar opbracht.

Het is nog niet duidelijk hoe de franchise verder gaat. Er schijnt wel een vervolg in de maak te zijn.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Klinkt lafjes maar tevens ook slim.


Als Bumblebee een slechte film en/of flop geweest was had deze bij de oude reeks gehoord en zou de reboot pas beginnen bij de volgende film. Achteraf makkelijk lullen, had het dan gelijk gemeld ;)

Nu hebben ze het een reboot gevoel gegeven met lijntjes naar de oude films om alle opties op te houden.

Civilian Supreme

Avatar

Goed nieuws!!! Alleen vanaf nu graag de focus wat minder op Bumblebee en de mensen. Nog steeds vind ik voor films die over Transformers gaan er veel te veel screentime is voor de mensen.
Nu graag een groep van 7 a 8 Autobots die missies uitvoeren vanaf een Autobot basis (en niet vanuit een hangar vandaan waar ze gewoon staan opgeslagen in vehikel vorm)
De stap in de juiste richting is iig gezet.

aspers

Avatar

Tja, achteraf kun je dat wel zeggen. Ik denk dat als de film niet zo goed was aangeslagen, ze nu wat heel anders hadden geroepen.

Gigan72

Avatar

De film valt zwaar tegen het is een bij elkaar geraapt zooitje van Transformers deel 1 The Iron Giant en E.T.
Alleen het begin is leuk daar na zakt het in elkaar.

adofmirosch

Avatar

Vond het een hele leuke film, ben benieuwd hoe het verder gaat met de franchise.

Master Of Films

Avatar

@Gigan72 dus je hebt Bumblebee nou wel gezien?

Monojaxx

Avatar

Film vond ik niet zo bijzonder, maar wel erg tof dat de transformers meer op de cartoons lijken. Ik was als kind altijd gek op de Contructicons en bij elkaar gevoegd als Devastator. Devastator uit deel 2 van Bay was echt prut. Dus hoop in een vervolg een meer herkenbare Devastator terug te zien!

GreenHornet

Avatar

beter achteraf dan ervoor

NieuwsFilm

meest populair