Algemeen

In Frankrijk is vechten met lichtzwaarden nu een echte sport!

Jawel, fans van Star Wars bedrijven nu ook echt een sport.

door Jim Pedd om 07:16 in Algemeen
Star Wars-fans zullen blij zijn met een nieuw wapenfeit in Frankrijk. Daar erkent men lichtzwaardduelleren nu als formele sport. Sinds de release van de eerste film in de franchise in 1977 uitkwam, zoeken fans naar heel wat manieren om de franchise in hun dagelijks leven te integreren. Dat leidt tot dit soort geinige feiten.

Een van de zaken waar fans zich namelijk mee bezighouden, is lichtzwaardduelleren. Waar dat ooit een hobby was, is dat langzaamaan een serieuze sport geworden. De Franse Schermfederatie erkent lichtzwaardgevechten nu als een formele sport. Fans die wat staan zwaaien met een lichtzwaard, kunnen dus genieten van deze erkenning.

Een sport!
Volgens Associated Press erkent de Schermfederatie van Frankrijk het duelleren met lichtzwaarden nu als sport. Eenieder in het land die in bezit is van een van die plastic wapens met ledlichten erin, kan dus stellen dat ze een echt wapen in bezit hebben. Maar volgens de Federatie ligt de erkenning niet in de fancy verlichting, maar wel in de fysieke inspanning die komt kijken bij het duelleren met lichtzwaarden. Die helpen niet alleen bij het opbouwen van een conditie, maar ook bij het overwinnen van gezondheidsproblemen.

De organisatie laat weten dat films met capes en zwaarden altijd zorgen voor een opleving van het aantal mensen dat aan schermen doet. Door dit als formele sport te erkennen, speelt de federatie dus ook in op een groeiende trend. Regels zijn er overigens ook: iedereen die deze sport bedrijft, moet een beschermend masker en harnas hebben, en het lichtzwaard moet goedgekeurd zijn door de federatie.

Verder vinden de duellen plaats in een cirkel. Elke keer als iemand een hoofd of romp raakt, krijgt die vijf punten. Een geraakt arm of been is drie punten waard en een hand één punt. Degene die als eerste 15 punten krijgt, of binnen drie minuten het hoogste aantal punten scoort, wint.

Heb jij al een lichtzwaard in huis?

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThysRomani

Avatar

Verdulleme, ik ga richting Frankrijk!

NieuwsFilm

meest populair