Celebrity

'Jussie Smollett nu officieel verdachte in onderzoek eigen nepmishandeling'

De eerst zo droevige zaak lijkt uit te lopen op een groot schandaal.

door Jeffrey Kouters om 09:04 in Celebrity
De Amerikaanse acteur Jussie Smollett, voornamelijk bekend van de serie Empire, is nu officieel door de autoriteiten aangemerkt als verdachte in zijn eigen mishandelingszaak. Hoewel Smollett ontkent dat hij de ogenschijnlijk brutale aanval in scène heeft gezet, is de politie zijn arrestatie wel aan het voorbereiden.

De politie in Chicago, Amerika, heeft het bericht naar buiten gebracht dat Jussie Smollett (36) zal worden gearresteerd omdat hij verdacht wordt van het doen van een valse aangifte. Eind januari meldde acteur dat hij zou zijn mishandeld door twee Trump-supporters met racistische en homofobe motieven. De vork lijkt nu dus toch anders in de steel te zitten. Vorige week berichtten twee kranten al dat de politie vermoedt dat Smollett zelf betrokken was bij zijn aanval.

Twee broers niet meer verdacht
De politie moest het bewijs eerst voorleggen aan een juryrechtbank en die heeft besloten dat Smollett officieel aangeklaagd moet worden. Een week geleden werden de twee gearresteerde Nigeriaanse broers vrijgelaten. Zij waren de hoofdverdachten in het onderzoek, maar konden overtuigend bewijs presenteren waarna de politie de rol van Smollett zelf is gaan onderzoeken. Hij blijkt de twee broers te kennen, omdat ze eerder figuranten waren in Empire.nieuwslaatste nieuws

meest populair