Algemeen

Netflix koopt rechten op Chinese megahit 'The Wandering Earth'

Heel cool nieuws voor fans van sci-fi.

door Jim Pedd om 08:36 in Algemeen
Netflix heeft de rechten op The Wandering Earth gekocht. De hitfilm wordt door velen omschreven als de eerste mainstream sci-fi film uit China en is dan ook gericht op een internationaal publiek. Netflix zal de film wereldwijd gaan streamen op een nog nader te bepalen datum.

The Wandering Earth kwam in China op 5 februari uit en opende op de vierde plek. Maar na veertien dagen in de bioscoop, staat de opbrengst al op een indrukwekkende 603 miljoen dollar. Er zijn veel Hollywood-films die alleen maar kunnen dromen van dat soort opbrengsten, al helemaal als het aankomt op science fiction.

The Wandering Earth
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2000 van de godfather van de Chinese sci-fi, Liu Cixin. Het is het verhaal van mensen die samenwerken om de Aarde te redden van de zon, die implodeert. En dus voorzien ze de planeet van gigantische stuwrakketten, die de Aarde naar een nieuw zonnestelsel moeten bewegen. Vooral mooi aan de film is dat deze geen puur Chinese helden heeft, maar ook uit andere landen komen personages die een cruciale rol spelen.

Precies dat maakt de film aantrekkelijk voor een wereldwijd publiek, denkt Netflix. "De film is een feest voor het oog, met grote productiewaarden, zoals je die maar zelden ziet in Chinese films. De post-productie en het werk aan visuele effecten kostte twee jaar, met meer dan 3.000 conceptuele ontwerpen en meer dan 10.000 specifiek ontworpen props, en meer dan 2.000 special effects shots en een substantiële hoeveelheid computergeanimeerde beelden."3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Kamajiisama

Avatar

Ik hoorde de naam.. Roland Emmerich ....in de wandelgangen als kaptein achter het stuurwiel.

Sand

Avatar

ow sh$t, this looks actually good!

Marklar

Avatar

benieuwd wat ze daarvoor betaald hebben dan

nieuwslaatste nieuws

meest populair