'Star Wars: Episode IX' staat op zichzelf

'Star Wars: Episode IX' staat op zichzelf

In hoeverre waren reacties op The Last Jedi van invloed op deze film?

De reacties op Star Wars: The Last Jedi waren op zijn zachtst gezegd verdeeld. Sommige fans reageerden erg heftig op die film en hebben nu hoge verwachtingen van J.J. Abrams' Star Wars: Episode IX. Die kritieken lijkt Abrams voor lief te nemen.

Abrams liet op de rode loper van een nieuwe film weten in hoeverre die fanreacties echt invloed hadden op het verhaal en de algehele gedachte achter Episode IX. Dat valt wel mee: de film staat volgens Abrams straks echt gewoon op zichzelf, zoals het hoort.

Film op zich
"Nee. Ik denk dat elke film op zichzelf staat, en natuurlijk is dit een trilogie," aldus Abrams tegenover Entertainment Tonight. "We hebben alle passie en het harde werk dat we hoe dan ook zouden voelen naar Episode IX gebracht. Dus ik denk dat het verhaal voor zich speelt. Ik kan echt, absoluut, niet wachten tot je de film kan zien."

De opnames kwamen vorige week tot een eind, na zeven maanden werk. Lucasfilm heeft nog weinig laten weten over de film, die volgens velen gezien wordt als een koerscorrectie voor de Star Wars-franchise. Vanaf 20 december in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair