Boze Terrence Howard wil dat 'Empire'-collega de waarheid opbiecht

Boze Terrence Howard wil dat 'Empire'-collega de waarheid opbiecht

Veel ruzies op de set van de tv-serie.

Jussie Smollett, de openlijk homoseksuele acteur uit Empire die aangevallen beweert te zijn door twee homofobische racisten, is voorlopig nog niet uit de problemen. Al redelijk snel werden er politieagenten op de zaak gezet die met twijfels te maken kregen. Twee Nigeriaans-Amerikaanse broers, Abel en Ola Osundario, zouden Smollett hebben geholpen met het in scène zetten van een haatmisdrijf. Duidelijke antwoorden krijgen we maar niet. Op de set van de serie tracht men dat wel. Namelijk Smollet's collega Terrence Howard.

Roddelwebsite TMZ meldt dat Howard en Smollett behoorlijk in de clinch liggen. Niet alleen is Smollett's rol al drastisch verkleind door de makers van de reeks, ook lijken vele cast en crewleden het verhaal van de acteur niet te geloven. De 49-jarige Howard zou al sinds het begin er weinig vertrouwen in hebben gehad. Ondanks dat hij Smollett via sociale media verdedigd heeft, liepen de spanningen op tijdens de opnames toen Howard naar Smollett begon te schreeuwen. Hij wilt dat de waarheid wordt opgebiecht.

Acteren
Smollett's verhaal begon al mankementen te vertonen toen de politie met de bovengenoemde broers sprak en zij onthulden dat ze onder één hoedje speelden met de acteur. De aanval - waarbij racistisch en homofobisch taalgebruik werd toegepast, evenals mishandeling, een touw en bleekmiddel - zou vooraf geoefend zijn. Smollett houdt nochtans vol dat hij zijn onschuld kan bewijzen. Tegelijkertijd zegt de politie het tegenovergestelde te kunnen aantonen.

Terrence en andere crewleden lijken niet meer op te kunnen schieten met Smollett. De royale uitbarsting van Terrence was zo groot en hevig dat hij nadien niet meer uit zijn trailer wilde komen. Kennelijk speelt dit al sinds vorige week donderdag af. Meerdere keren zou Terrence achter zijn tv-zoon hebben gezeten. Toen de 36-jarige Smollett de cast en crew op een dag toesprak, ten gevolge van zijn situatie, was Terrence niet aanwezig.

Straf, publiciteitsstunt en drugsprobleem
Momenteel is Smollett op vrije voeten na het betalen van een borgtocht. Hij was gearresteerd vanwege het indienen van een vals politieverslag. Er hangt een gevangenisstraf van drie jaar boven zin hoofd. De politie van Chicago denkt dat Smollett de aanval gebruikte als publiciteitsstunt - grotendeels omdat hij niet tevreden is met zijn Empire-salaris.

Volgens de gebroeders Osundario kwam Smollett op het idee nadat hij een dreigbrief ontving en hier via de media weinig aandacht mee kreeg. Vermoedelijk is de acteur zelf verantwoordelijk voor de dreigbrief, aldus de politie. Na zijn arrestatie biechtte Smollett wel iets anders op. Namelijk dat hij worstelt met een drugsprobleem, het overmatig gebruikmaken van ecstasy.

NieuwsFilm

meest populair