Blu-ray

Samsung stopt met (4K) Blu-ray spelers [UPDATE]

De complete overstap naar digitaal is ingezet.

door Bram de Groot om 22:30 in Blu-ray
De afgelopen jaren nemen de verkopen van Dvd en Blu-ray uitgaven af en het verkopen van fysieke uitgaven van films en series lijkt steeds meer een niche te gaan worden; dus voor de echte fans. Samsung heeft nu aangekondigd te stoppen met het verkopen van (4K) Blu-ray spelers.

De Koreaanse elektronicagigant lanceerde ooit als eerste een Blu-ray speler, maar gaat binnenkort stoppen met het leveren van nieuwe (4K) Blu-ray spelers op de Noord-Amerikaanse markt. Samsung verklaarde dit tegenover CNET: "Samsung introduceert niet langer nieuwe Blu-ray- of 4K Blu-ray-spelers op de Amerikaanse markt." Sony liet even geleden weten voorlopig nog nieuwe modellen te introduceren.


UPDATE: Samsung stopt ook in de Benelux met de introductie van nieuwe spelers. Dit wordt duidelijk via Tweakers. ""Dat klopt. Samsung Benelux introduceert geen nieuwe 4k- en reguliere blu-rayspelers meer," aldus een woordvoerster van Samsung Benelux tegenover de tech-site.

Nog steeds een miljarden business
Samsung is op het gebied van Blu-ray-spelers de grootste speler in de States. Streaming, lage marges en verdere groei van Smart TV-opties, zoals AirPlay en iTunes, lijken de redenen te zijn. De digitale markt leverde in 2018 al zo'n $23 miljard op (+11,5%) en de verkopen van Dvd, Blu-ray en 4K Blu-ray daalden met bijna 15% naar een omzet van ruim $4 miljard.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Grendizer

Avatar

Bij ons in de sector,superjachten,zien we deze ontwikkeling met argus ogen aan.Aan boord dient er een fysiek exemplaar te zijn van elke film die je wilt afspelen(douaneregels). Streamen op midden van zee is niet echt iets waar je op zit te wachten.....of goed werkt,los van de kosten van de data transfer.Zeker omdat er meerdere TV's aan boord zijn voor de eigenaar en zijn gasten.

Zo,lieve complot theorie aanhangers,...niet alles werk in het voordeel van de "ellite"

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Koop 10 spelers en je kan weer 100 jaar verder, tenzij je zinkt natuurlijk.

donniebrasco

Avatar

Was al geen fan van Samsung!

GreenHornet

Avatar

Ik probeer 4k zo lang mogelijk uit te stellen.
Vraag me wel eens af of we 4K nodig hebben.
Veel Hollywood films is de master 2K.

Sietze1983

Avatar

Ik vind het op zich geen probleem als fysieke schijfjes niet meer verkocht worden, zolang er dan bij de digitale bestanden dan maar wel een dts-hd ma 7.1 audio track blijft bestaan. Hemels geluid

MARB-LES

Avatar

@Grendizer

Sony heeft ook goede spelers.

Brein8998

Avatar

Ik ga toch voor Sony...

GreenHornet

Avatar

Sony heeft een PS die geen 4K aan kan voor films

McKelly

Avatar

Hopelijk komen de nieuwe streaming diensten gewoon met 4k, net zoals Netflix, dan vind ik het niet zo erg. Jammer genoeg (maar wel te verwachten) zullen de schijfjes op den duur verdwijnen. Heb er zelf ook nog honderden in de kast staan, mn dvds, maar om eerlijk te zijn speel ik tegenwoordig toch alles digitaal af,ookal heb ik ze op dvd/Blu Ray.

David Mills

Avatar

Tja met het digitale tijdperk was dit wel te verwachten. Ik heb een vermogen aan blueray schijfjes en dvd’s en ze liggen maar op zolder, zonde! Nu alles via Itunes.

RobzZ01

Avatar

Ik ben een verzamelaar en schaf nog regelmatig (4K) Blu ray schijfjes aan. Er blijft niks boven fysiek product gaan wat mij betreft, maar het feit dat de verkoop geremd wordt door enkel digitaal is onzin. Kijk maar eerst gewoon naar het eigen beleid. Schijfjes worden nog altijd voor de hoofdprijs aangeboden en het aanbod ligt in zowat elke Media Markt hetzelfde. Als filmliefhebber wordt je dus zowat gedwongen om digitaal over te stappen, want ik een slechte zet vindt. Het is namelijk niet netjes naar de consument toe.

Gelukkig kan ik de meeste Blurays voor meestal een mooi prijsje aanschaffen via Amazon. Markt en aanbod is voor de consument en liefhebber in de UK nog dik in orde gelukkig. Daar hebben ze nog liefde voor het medium, iets dat in Nederland inmiddels al verdwenen is

rainking

Avatar

Gelukkig heb ik 3 spelcomputers staan waar ik blu-ray's op kan afspelen, waarvan 1 eventueel 4K.

FILM BOY

Avatar

"De overgang naar digitaal is ingezet," maar vrijwel tegelijkertijd trekken ze de stekker uit Ultraviolet...

nieuwslaatste nieuws

meest populair