Samsung stopt met (4K) Blu-ray spelers [UPDATE]

Samsung stopt met (4K) Blu-ray spelers [UPDATE]

De complete overstap naar digitaal is ingezet.

De afgelopen jaren nemen de verkopen van Dvd en Blu-ray uitgaven af en het verkopen van fysieke uitgaven van films en series lijkt steeds meer een niche te gaan worden; dus voor de echte fans. Samsung heeft nu aangekondigd te stoppen met het verkopen van (4K) Blu-ray spelers.

De Koreaanse elektronicagigant lanceerde ooit als eerste een Blu-ray speler, maar gaat binnenkort stoppen met het leveren van nieuwe (4K) Blu-ray spelers op de Noord-Amerikaanse markt. Samsung verklaarde dit tegenover CNET: "Samsung introduceert niet langer nieuwe Blu-ray- of 4K Blu-ray-spelers op de Amerikaanse markt." Sony liet even geleden weten voorlopig nog nieuwe modellen te introduceren.


UPDATE: Samsung stopt ook in de Benelux met de introductie van nieuwe spelers. Dit wordt duidelijk via Tweakers. ""Dat klopt. Samsung Benelux introduceert geen nieuwe 4k- en reguliere blu-rayspelers meer," aldus een woordvoerster van Samsung Benelux tegenover de tech-site.

Nog steeds een miljarden business
Samsung is op het gebied van Blu-ray-spelers de grootste speler in de States. Streaming, lage marges en verdere groei van Smart TV-opties, zoals AirPlay en iTunes, lijken de redenen te zijn. De digitale markt leverde in 2018 al zo'n $23 miljard op (+11,5%) en de verkopen van Dvd, Blu-ray en 4K Blu-ray daalden met bijna 15% naar een omzet van ruim $4 miljard.

NieuwsFilm

meest populair