Algemeen

Jim Bakkum in Asterix

door Reporter op 10.02.2006 om 23:28 in Algemeen
Zanger Jim Bakkum (Snowfever) spreekt de stem van Hippix in de animatiefilm Asterix en de Vikingen. Jim was al te horen in de animatiefilm Garfield, maar Hippix is zijn eerste 'stemhoofdrol'. De film is gebaseerd op het stripboek Asterix en de Noormannen.

Jim is bekend van het tv-programma Idols, waarin tweede werd. Sindsdien verschenen enkele albums van de zanger en eind 2005 won hij nog het tv-programma Dancing with the Stars. De zanger speelde in 2004 in de film Snowfever en is later dit jaar te zien in de politieserie BOKS.

In de animatiefilm nemen Asterix (Luc Wijns) en Obelix (Jan van Looveren) het neefje Hippix (Jim Bakkum) van dorpshoofd Abraracourcix onder hun hoede. Hippix komt vanuit de grote stad Parisium naar het dorp van de Galliërs en kan beter zingen dan vechten. Als hij wordt ontvoerd door de Vikingen, schieten de Galliërs hem te hulp. De film draait vanaf 26 april in de bioscoop.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mcjansen

Avatar

Hij krijgt 't nog druk, ook al binnenkort de hoofdrol in een nieuwe talpa politie serie, Jim aan 't doorbreken? :P

WizardOfOss

Avatar

FilmTotaal "Hippix komt vanuit de grote stad Parisium naar het dorp van de Galliërs en kan beter zingen dan vechten."

Hmmm, dan nemen ze de zingende vaatwasser voor deze rol? Dan moet die gast wel heel erg beroerd zijn met vechten...

Keyser Söze

Avatar

Mcjansen "Jim aan 't doorbreken? :P"

door het ijs hopelijk, dat kattegejank ben ik onderhand wel beu, en acteren kan die ook niet dus dan blijft er weinig over, dus misschien is animatiestemmetjes doen zo slecht nog niet, Assurancetourix had misschien een betere rol geweest.

Jildert

Avatar

De vorige Asterix-animaties waren zeer vermakelijk (vooral Asterix en de helden), dus ik ben hier wel benieuwd naar. Het stripboek is in ieder geval briljant!

En dit is wel een rol die bij Jim past geloof ik Smiley face Maar wtf? Parisium? Heette dat niet gewoon Lutetia?

Deweb

Avatar

Ja, dat vind ik ook vreemd, maarja..zolang het dorpshoofd maar geen Heroix meer wordt genoemt.

Op http://www.asterix.co.nz/movies/asterixandthevikings.htm is meer informatie te vinden en op www.asterix.com zelfs twee teasers die zeker naar meer smaken.

Grt. Deweb

WoUtoMatiC

Avatar

Hippix is toch een stadsmietje wat naar de Galliërs wordt gestuurd om een echte vent te worden? Lijkt me goede casting.

Thiver

Avatar

Neeeee! Hippix was zo'n gaaf personage in de strip! :( Waarom moeten ze alles wat met Asterix te maken heeft nu toch systematisch verpesten? Hoewel... in de Engelse versie van deze tekenfilm heeft Sean Astin de rol van Hippix. Dat is een casting waar ik wel blij van word.

JafJoe

Avatar

Oeps!

Steve Harwin

Avatar

WizardOfOss "Hmmm, dan nemen ze de zingende vaatwasser voor deze rol? Dan moet die gast wel heel erg beroerd zijn met vechten..."

Als je de strip erop naleest, dan zul je merken dat Hippix als enige de talenten in Assurancetourix herkent. Misschien is dat de basis geweest voor deze keuze?

En idd, Parisium is dus echt een stomme naam: natuurlijk moet dat Lutetia zijn. Sinds de dood van Goscinny zijn de strips van Asterix en Lucky Luke allebei stukken minder geworden. Uderzo hernoemt wat personen, laat Asterix en Obelix op dezelfde dag jarig worden, geeft ze ineens ouders en komt in het laatste album met marsmannetjes aanzetten. Tenenkrommend slecht allemaal. En temidden van deze neerwaartse spiraal krijgen we Jim Bakkum die een stem mag inspreken. Driewerf hoera, heet dat geloof ik...

Deweb

Avatar

Euhm, hij heeft de personages nooit anders genoemt. Alleen in de vertalingen is er iets verandert, iets waar hijzelf ook niets van begrijpt.

Het idee van ze op dezelfde dag jarig laten zijn is trouwens niet van Uderzo, maar van beide tekenaars. Het verhaal over hun geboorte is namelijk te lezen in een album dat al in 1990 werdt gepubliceert, en onlangs nog bij ons onder de naam "het pretpaket" wat een bundeling is van korte verhalen uit tijdschriften.
Wanneer het betreffende verhaal is gemaakt weet ik uit mijn hoofd niet, maar als ik me niet vergis nog in de tijd dat Goscinny het leven had.

Het laatste verhaal was alleen slecht omdat Asterix en de Romeinen teveel aan de zijkant stonden. Was het een oorlog Romeinen/ruimtewezens tegen dorp/ruimtewezens geworden, dan was het ongetwijfeld een goed album geworden.
Maar om het nu direct tenenkrommend te noemen..nee. Het was gewoon een slecht album. (tenenkrommend klinkt zo hard).

Grt. Deweb

Thiver

Avatar

Steve Harwin "Sinds de dood van Goscinny zijn de strips van Asterix en Lucky Luke allebei stukken minder geworden. Uderzo hernoemt wat personen, laat Asterix en Obelix op dezelfde dag jarig worden, geeft ze ineens ouders en komt in het laatste album met marsmannetjes aanzetten. Tenenkrommend slecht allemaal."

Op alle punten ben ik het met je eens... behalve het namen-dingetje. Dat is namelijk te wijten aan de Nederlandse vertaler. In een interview liet Uderzo onlangs weten er zelf ook geen fan van te zijn.

Steve Harwin "Driewerf hoera, heet dat geloof ik..."

:N Dat heet: driewerf broeva, driewerf haro! ;)

HertogJan

Avatar

In de eerste strips van Asterix heten ze sowieso ook allemaal anders en die zijn van Goscinny's hand.

Thiver

Avatar

HertogJan "In de eerste strips van Asterix heten ze sowieso ook allemaal anders en die zijn van Goscinny's hand."

Ehm... leg uit.

NieuwsFilm

meest populair