'Fantastic Beasts 3' gaat de Potter-franchise redden

'Fantastic Beasts 3' gaat de Potter-franchise redden

Klare taal van Warner-baas Kevin Tsujihara.

Mocht je Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald enigszins teleurstellend hebben gevonden, ben je niet de enige. Maar geef de hoop vooral nog niet op. In een interview met de LA Times, laat Warner Bros-baas Kevin Tsujihara weten dat de reacties op de film vooral invloed gaat hebben op Fantastic Beasts 3 en andere films in de franchise.

De hoop van Warner Bros. is om deze franchise nieuw leven in te blazen. Daarom krijgt schrijfster J.K. Rowling extra tijd om het script af te maken en wordt er actief met regisseur David Yates samengewerkt om de zeilen weer de goede kant op te krijgen. Alles in de hoop om de franchise weer in rustig vaarwater te krijgen.

Nieuwe richting
Tsujihara laat vooral weten dat zijn studio doorheeft wat er mis is gegaan en nu kijkt naar de toekomst. "De tweede film deed het niet zo goed als de eerste, maar ik denk dat we nu wel weten wat we moeten doen om de derde film zelfs beter te maken dan de eerste. En J.K. Rowling werkt nu heel hard aan het derde scenario en dat gaan we dit keer dus wel goed doen, " belooft hij.

"Ze heeft een ongelofelijke visie van waar ze heen wil met deze franchise en dat is heel opwindend. Het moeilijkste aan deze franchise, is dat er zoveel fans zijn. Die weten precies hoe de wereld eruit ziet en ze willen de diepte in met deze personages. Maar je moet een balans vinden en andere mensen niet intimideren. Je moet een film op zichzelf kunnen waarderen, maar diezelfde film ook leuk maken voor iemand die al alles weet."

Hoe dan ook is er een duidelijk plan voor de vijf films als geheel, die een overkoepelend verhaal moeten vertellen over de strijd tussen Albus Dumbledore (Jude Law) en Gellert Grindelwald (Johnny Depp). De derde film in de franchise komt vermoedelijk eind 2020 in de bioscoop. Helemaal zeker is dat overigens nog niet, omdat de productiestart enkele maanden vertraagd is.

NieuwsFilm

meest populair