Het derde deel van de spin-offfranchise maakt veel fouten goed. En sluit steeds beter aan op de Harry Potter-wereld.
play

5,5 details

  • 142 Min
  • Fantasy
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
142 Min Verenigde Staten

Professor Albus Perkamentus (Jude Law) weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen. In zijn eentje kan hij hem niet tegenhouden, dus schakelt hij de hulp in van magiezoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne). Die gaat samen met een team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzel-bakker een gevaarlijke missie aan waarbij ze oude en nieuwe fabeldieren tegenkomen en tegenover Grindelwalds groeiende leger van volgers komen te staan. Maar hoelang kan Perkamentus zich afzijdig houden als er zo veel op het spel staat?

Regie
David Yates
Cast
Johnny Depp, Mads Mikkelsen, Ezra Miller, Jude Law, Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Callum Turner, Richard Coyle, Jessica Williams, Sven Vannieuwenhuyse, Alison Sudol, Poppy Corby-Tuech, William Nadylam, Victoria Yeates, Maja Bloom, Wilf Scolding, Jeremy Azis, Paul Low-Hang, Cara Mahoney, Noor Dillan-Night, Kazeem Tosin Amore.
Release
06.04.2022
Release NL
06.04.2022
Release DVD
30.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: David Yates | Scenario: J.K. Rowling en Steve Kloves | Cast: Eddie Redmayne (Newt Scamander), Jude Law (Albus Dumbledore), Mads Mikkelsen (Gellert Grindelwald), Ezra Miller (Credence Barebone), Alison Sudol (Queenie Goldstein), Dan Fogler (Jacob Kowalski), Callum Turner (Theseus Scamander), e.a. | Speelduur: 142 minuten | Jaar: 2022

In 2001 bracht J.K. Rowling, geestelijk moeder van de Harry Potter-reeks, twee boekjes uit waarvan de opbrengst naar een goed doel ging. Quidditch Through the Ages en Fantastic Beasts and Where to Find Them waren twee fictieve schoolboeken. Het laatste werd geschreven door een alter ego van Rowling, Newt Scamander. Als beste en trouwens ook enige magizoöloog wist Scamander hoe om te gaan met magische wezens die voor veel 'muggles' verborgen zijn.

Door het immense succes van de acht Potter-delen ging filmstudio Warner Bros. op zoek naar een nieuwe manier om de reeks voort te zetten. Rowling kwam op het idee om een filmreeks te schrijven rond de avonturen van Scamander en hierbij ook de opkomst en ondergang van Voldemorts voorganger Grindelwald mee te pakken. Drie films werden er uiteindelijk vijf. Het in 2018 verschenen tweede deel The Crimes of Grindelwald viel door de lengte en het richtingloze plot behoorlijk tegen. En dan was er nog een akkefietje rondom de losse handjes van Johnny Depp, die zijn rol van Grindelwald moest afstaan aan Mads Mikkelsen.

alle artikelen (135)

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

acties