Ben Affleck accepteert alcoholverslaving als onderdeel van zijn leven

Ben Affleck accepteert alcoholverslaving als onderdeel van zijn leven

"Daar ben ik wel trots op."

Triple Frontier-acteur Ben Affleck heeft vrede gesloten met een donkere kant van hemzelf. De 46-jarige filmmaker verschijnt bijwijlen in het nieuws vanwege zijn gok- en drankverslavingen. Het laatstgenoemde heeft hij nu officieel geaccepteerd. Dat vertelde Affleck begin deze week in gesprek met Today.

"Ik vind het geen probleem om over alcoholisme te praten of over het zijn van een alcoholist," begon de acteur. "Het is een deel van mijn leven. Het is iets waar ik mee omga. Het hoeft mijn gehele identiteit niet samen te stellen en mijn alles te zijn. Maar het is wel iets waarvan je weet dat je eraan moet werken."

Obstakels
Affleck vocht voor het eerst tegen zijn alcoholverslaving in de jaren 90. In 2001 volbracht hij een rehabilitatieprogramma van dertig dagen. Helaas viel hij twee jaar geleden ook weer terug in oude gewoontes en moest opnieuw behandeld worden. Voor hem is dit inmiddels een bekend probleemgeval.

"Ik vond dat ik wel een probleem had en wilde dat behandelen. Daar ben ik wel trots op," geeft Affleck aan. "Het gaat om jou, je leven, je familie. En mensen... We komen zulk soort obstakels tegen en we moeten ermee omgaan."

Vaderschap
Tijdens het interview kwamen ex-vrouw Jennifer Garner en hun drie kinderen eveneens aan de orde. De acteur denkt het ook op dat gebied goed te doen. "Ik hoop dat ik best een goede vader ben. Ik doe zeker hard mijn best in ieder geval. Ik mag van geluk spreken dat ze een geweldige moeder hebben. Ze helpt veel mee en zorgt ervoor dat we zo goed mogelijk werken als ouders."

Ook kaart Affleck aan dat de rollen van vader en moeder even belangrijk zijn. "Vaders zijn ontzettend belangrijk voor kinderen. Het is onze verantwoordelijkheid om voor hen klaar te staan, om aanwezig te zijn, bedachtzaam en oplettend te zijn. We moeten deel van hun levens uitmaken, er net zoveel in voorkomen als de moeders."

NieuwsFilm

meest populair