'Carlton' laat kansloze rechtszaak gestolen 'Fortnite'-dansje vallen

'Carlton' laat kansloze rechtszaak gestolen 'Fortnite'-dansje vallen

Lekker blijven dansen!

De Amerikaanse acteur Alfonso Ribeiro laat de rechtszaak die hij aangespannen had tegen Epic Games, de maker van het bekende videospel Fortnite, vallen. Ribeiro was van mening dat het bedrijf zijn kenmerkende Carlton Banks-dansje uit de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air had geplagieerd.

Eind vorig jaar klaagde acteur Alfonso Ribeiro de makers van de online-multiplayer Fortnite aan, omdat het 'Fresh emote'-dansje uit die game volgens hem een een-op-eenkopie is van het beroemde dansje van zijn personage Carlton Banks uit de serie The Fresh Prince of Bel-Air. Ribeiro dacht geld te kunnen halen bij Epic Games en zich te kunnen roepen op het auteursrecht.

Te simpel
Een officiële auteursrechtinstantie liet vorige maand echter al weten dat het dansje niet onder het auteursrecht valt. "De dansbeweging is maar een simpel routine die slechts uit drie passen bestaat", oordeelde instantie toen. Kenners gaven al aan dat Ribeiro's kansen om de rechtszaak te winnen zeer minimaal waren. Inmiddels heeft de acteur besloten om de rechtszaak te laten vallen.

NieuwsFilm

meest populair