Gaaf: 'Harry Potter'-game maakt van iedereen een tovenaar

Gaaf: 'Harry Potter'-game maakt van iedereen een tovenaar

Denk aan Pokémon Go, maar dan de Wizarding World.

Wellicht ken je Pokémon Go nog wel. Het spelletje was ontzettend populair en maakte de Japanse franchise nog populairder. Warner Bros. zag er dus wel iets in zitten om iets soortgelijks te doen met de Wizarding World rond Harry Potter en maakte samen met ontwikkelaar Niantic een nieuwe game.

Vandaag zijn er nieuwe details onthuld van de game, Harry Potter: Wizards Unite. Variety sprak daar met onder meer Jonathan Knight, de baas van WB Games. "Harry Potter-fans geloven dat de grens tussen de toverwereld en de echte wereld ontzettend dun is," aldus Knight, die daarmee hintte naar het plot.

De Calamity
In de mobiele game vindt er een mysterieuze gebeurtenis plaats, de Calamity. Die zorgt ervoor dat het geheim van de toverwereld in het geding komt. Overal over heel de wereld worden magische artefacten, mythische wezens en gevaarlijke beesten zichtbaar. Aan tovenaars van over heel de wereld de taak om de toverwereld te redden.

Tovenaars die meedoen, lopen net als bij Pokémon Go rond met hun smartphone en kijken op hun scherm. Daarop zien ze in de echte wereld magische plekken uit de Potter-franchise en magische wezens geprojecteerd. Het is vervolgens de bedoeling dat ze al die magische wezens en artefacten wegtoveren. Dat kan er als volgt uitzien:


En soms met een beetje geluk kan je zelfs Harry Potter tegenkomen:


De game wordt dit jaar vrijgegeven op zowel iOS als Android.

NieuwsFilm

meest populair