Algemeen

Opvallende plotdetails Marvels 'Doctor Doom'

En komt de film er wel?

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Het begint er steeds meer op te lijken dat het toch niet einde verhaal is voor de Doctor Doom-film waar Noah Hawley aan werkte. De maker van onder meer Fargo en Legion begon in 2017 met werken aan een Doctor Doom-film voor Fox. Maar de komst ervan was enigszins onzeker door de overname van Fox door Disney.

Al decennia heeft Fox de filmrechten op grote Marvel-personages van de X-Men en Fantastic Four comics. Daaronder valt ook een van de bekendste schurken van Marvel, Victor von Doom, ofwel Doctor Doom. Hij is driemaal naar het witte doek gebracht, maar nooit in een indrukwekkende vorm. Daar zou Hawley verandering in brengen.

Interesse vanuit Marvel
Toen bleek dat Disney Fox ging overnemen, werden er vraagtekens gezet bij zo'n beetje elke film die Fox in de maak heeft rond zijn Marvel-personages. Dat komt vooral doordat Marvel eigen plannen heeft met al die personages en er dus wellicht geen ruimte is voor een soloavontuur rond Doctor Doom. Maar nu blijkt dat die ruimte er wellicht toch is.

Hawley sprak met The Hollywood Reporter en vertelde over de status van zijn project. Er is volgens Hawley nog geen groen licht, maar hij sprak wel met Marvel-baas Kevin Feige. Hawley vroeg hem of hij nog altijd aan het project zou moeten werken, waarop Feige geen concrete antwoord gaf, maar wel liet merken dat het zeker geen verspilde moeite zou zijn.

Enkele plotdetails
Voor het eerst onthulde Hawley ook plotdetails over zijn film. He tis volgens hem de bedoeling dat het een geopolitieke thriller wordt, waarin de machtige Doom een koepel over Latveria gebouwd heeft. Dat is het land waar hij de heerser van is. Tegelijk nodigt hij wel een vrouwelijk journalist uit om naar het land te komen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair