Algemeen

'Star Wars: Episode IX' definitief einde negen Skywalker-films

Skywalker Saga keert dus niet meer terug.

door Bram de Groot om 09:04 in Algemeen
In een razend tempo zet Walt Disney, sinds 2012 eigenaar van Lucasfilm, een punt achter de geliefde Star Wars-films rond vooral de familie Skywalker. Eind dit jaar verschijnt Star Wars: Episode IX en daarin gaan we zien welke rol de personages als Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega), Kylo Ren (Adam Driver) en Poe Dameron (Oscar Isaac) definitief hebben in de negendelige drieluik.

Isaac sprak recent met Today en hij bevestigde dat Star Wars: Episode IX echt het laatste deel wordt. "Het is het einde aan de complete Skywalker saga," aldus Isaac. "Negen verhalen. Dit is het hoogtepunt van het geheel. Wat J.J. heeft gedaan, en het hele Lucasfilm-team, gaat enorm tevreden stellen. Het is ook speciaal voor ons omdat je veel meer dingen over deze personages leert."

Carrie Fisher
Ook de rol van Carrie Fisher in IX werd kort aangehaald door Isaac: "We hebben zoveel aan haar gedacht. Haar geest is er [in de film]. Haar dochter, Billie Lourd, is terug om een rol te spelen. Haar geest was bij ons en we missen haar."

Trailer tijdens Star Wars Celebration?
J.J. Abrams' Episode IX staat gepland voor 20 december! De eerste trailer en de titel verschijnt naar verluidt volgende maand op 12 april tijdens Star Wars Celebration, waar Abrams ook aanwezig is!17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Ondanks dat ik deel 7 en 8 wat minder vond, vooral 8 - heb ik toch veel vertrouwen in dit laatste deel. Mede door J.J. Ik kijk hier dan ook erg naar uit.

adofmirosch

Avatar

Ik heb er echt helemaal geen vertrouwen in.

GreenHornet

Avatar

Ze hebben eigenlijk met de Disney films de hele Skywalker saga gesloopt.

Symn

Avatar

Waarom is de weergave op iPhones zo slecht? De tekst loopt door in het zeart en is onleesbaar. Bij alle artikelen overigens.

Devenace

Avatar

Na weer wat geruchten te hebben gehoord, gaan ze ook terug naar Cloud city in een soort van force flashback waar je opnieuw het gevecht tussen Luke en Vader ziet, maar dit zal Empire een beetje veranderen want Luke zijn hand wordt dan afgehakt en verliest zijn lightsaber, waar en bij wie die lightsaber dan terechtkomt is een tweede, gerucht gaat dat ze het dan zo gaan verdraaien dat er een derde macht toen al was en zichtbaar zal zijn, misschien zelfs in een dialoog met Vader destijds.
Dit kan de ultieme doodsteek zijn voor Abrams of een redding, zelf vind ik dat hij de oude trilogie buiten deze nieuwe trilogie moet houden.
Maar ach ja... wat is er nog over van elke goede potentiele franchise deze dagen. Buitenom dat Marvel crap.

Innocent

Avatar

Ik denk dat Disney en J.J wel geluisterd hebben naar de feedback van deel VIII. Zowel de negatieve als de positieve feedback. Ik moet het ze wel geven hoor, de druk die hier op moet staan, de mega grote fanbase die deze films hebben is niet niet normaal. Alleen accepteren om zo'n film te maken zal niet makkelijk zijn geweest. Want je weet dat iedereen over je schouders staat mee te kijken. Ik vond deel VIII beter dan deel VII maar dat komt meer omdat ik deel VII een kopie vond van deel IV (bijna scene voor scene met andere karakters). Ik hoop dat dit laatste deel uit de reeks echt van het doek af gaat spatten en zo de toekomst weer open zet voor meer starwars. Hopelijk gaan ze iets doen met The knight of the old republik.

Darthmar

Avatar

Star Wars is verbonden met de Skywalkers en het zou me niks verbazen als Rey een Skywalker is

lamoteg

Avatar

Ik hoop voor haar dat Rey geen Skywalker is, want dan is het haar laatste film Smiley face. Anders kan ze blijven meedoen

Spider-fan

Avatar

Als je het audio-commentaar van Rian Johnson luistert is Rey echt geen Skywalker. Al weet ik niet of Abrams weer de vrijheid heeft om dat te veranderen, want ze mogen in principe hun eigen verhaal maken lijkt het. Maar als Abrams dat doet dan ondermijnt hij wat Johnson wilde vertellen.

Chrisselshizzel

Avatar

En Ik ga naar Chicago !!! Kan niet wachten !!!

Colruiter

Avatar

Tiens... gaat deze trilogie over de Skywalkers? In deel 1 krijg je nauwelijks Skywalkers te zien, in deel 2 lijken de Skywalkers mislukte klonen van de Skywalkers te zijn en geeft DE Skywalker de pijp aan Maarten, dus weten we al (na de dood van Carrie) dat we in deel 3 nauwelijks Skywalkers zullen zien. Deze trilogie gaat niet over de Skywalkers, dat was misschien ooit de bedoeling geweest, maar het is er niet uitgekomen.

Colruiter

Avatar

@ Spider-fan... heeft Johnson niet compleet genegeerd wat Abrams heeft verteld? Waarom zou Abrams dan niet mogen negeren wat Johnson heeft uitgekraamd?

Sunspot

Avatar

Ja, hoeft ook niet meer, is al verpest allemaal

Sunspot

Avatar

@Spider-fan

Kan makkelijk, gewoon dat het leugens van Kylo Ren waren, om haar aan zijn kant te krijgen en zo.

Het enige waren vage beelden over afstand, gedaan door Snoke en Kylo Ren die vertelde dat haar ouders niksnutten waren, haar verkocht hebben, verder helemaal niks.

dus kan makkelijk weer dat ze toch een Skywalker is, totaal geen probleem om dat in film te zetten

Spider-fan

Avatar

Volgens Johnson is het dilemma waar Rey mee vecht dat ze haar ouders niet kent, dat ze geen echte afkomst heeft. Het is het omgekeerde van Luke, die wel zijn afkomst leerde kennen, alleen was de waarheid daarover erger dan hij had kunnen denken.
Johnson wilde met Rey een soort tegenhanger van de situatie van Luke maken.
Als Abrams dat gaat veranderen, dan zal hij misschien die vrijheid hebben, maar zoals het gepresenteerd wordt in The Last Jedi is het niet de bedoeling dat ze een Skywalker is.

Sunspot

Avatar

^

Zal best, maar is al gebleken dat Johnson's aanpak niet werkt, lijkt ook bewust te zijn geweest ervan, dat van REy sowieso.

Je kan het makkelijk veranderen, mof misschien is hem verteld niet al te ver te gaan.

Het werkt gewoon niet, is SW waar we het over hebben. Moet je beetje eerbied hebben ook voor wat ervoor gekomen is, vooral de films die het hebben gestart.

Maar Disney zelf moet ook in de spiegel kijken wat Solo betreft, WAAROM!!!!.

Snap dat nie, kan elke mongool wel bedenken toch dat je niet zo snel al met een Solo film komt. Zagen hem nog 2 jaar ervoor doodgaan. En dan nog...

nieuwslaatste nieuws

meest populair