'Star Wars: Episode IX' definitief einde negen Skywalker-films

'Star Wars: Episode IX' definitief einde negen Skywalker-films

Skywalker Saga keert dus niet meer terug.

In een razend tempo zet Walt Disney, sinds 2012 eigenaar van Lucasfilm, een punt achter de geliefde Star Wars-films rond vooral de familie Skywalker. Eind dit jaar verschijnt Star Wars: Episode IX en daarin gaan we zien welke rol de personages als Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega), Kylo Ren (Adam Driver) en Poe Dameron (Oscar Isaac) definitief hebben in de negendelige drieluik.

Isaac sprak recent met Today en hij bevestigde dat Star Wars: Episode IX echt het laatste deel wordt. "Het is het einde aan de complete Skywalker saga," aldus Isaac. "Negen verhalen. Dit is het hoogtepunt van het geheel. Wat J.J. heeft gedaan, en het hele Lucasfilm-team, gaat enorm tevreden stellen. Het is ook speciaal voor ons omdat je veel meer dingen over deze personages leert."

Carrie Fisher
Ook de rol van Carrie Fisher in IX werd kort aangehaald door Isaac: "We hebben zoveel aan haar gedacht. Haar geest is er [in de film]. Haar dochter, Billie Lourd, is terug om een rol te spelen. Haar geest was bij ons en we missen haar."

Trailer tijdens Star Wars Celebration?
J.J. Abrams' Episode IX staat gepland voor 20 december! De eerste trailer en de titel verschijnt naar verluidt volgende maand op 12 april tijdens Star Wars Celebration, waar Abrams ook aanwezig is!



NieuwsFilm

meest populair