Algemeen

'Sherlock Holmes 3' speelt zich af in de Verenigde Staten

Opvallend nieuws, want de verhalen spelen zich juist af in Europa.

door Jim Pedd om 07:57 in Algemeen
Het gerucht gaat dat Sherlock Holmes 3 zich afspeelt in San Francisco. Voor de film van Guy Ritchie keren acteurs Robert Downey Jr. en Jude Law weer terug in de rollen van Holmes en John Watson. De setting zou echter wel anders zijn.

De derde Sherlock Holmes-film is al sinds oktober 2011 in de maak, maar is nooit voorbij het scriptstadium gekomen. Cast en crew wilden echter hoe dan ook een derde film maken, en werkten dus stug door aan het geheel. Afgelopen jaar prikte Warner Bros. dan eindelijk een datum in december 2020, die vervolgens weer een jaar verplaatst werd.

Enkele details
De site HN Entertainment meldt nu dat het derde deel in de reeks zich afspeelt in het Old West-era San Francisco. De opnames daar moeten in januari 2020 van start gaan. Verder schijnt de Amerikaanse setting al langere tijd gepland te zijn, mogelijk al sinds 2011. Als Holmes en Watson zich naar de Verenigde Staten verplaatsen, onderscheidt de boel zich nogal van het bronmateriaal van Arthur Conan Doyle, die de verhalen exclusief in Europa plaatste.

Vanaf 22 december 2021 in de bioscoop.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Zembo

Avatar

Het kan opzich iets leuks vormen, mits ze het goed aanpakken. Het werkte in mijn ogen andersom niet, toen Jackie en Owen naar Engeland afreisde om het tegen Ip Man op te nemen. Het klikte, in mijn optiek gewoon niet. Laten we hopen dat Guy Richie er iets van weet te maken aangezien deel 2 *a game of shadows* niet te pruimen was.

adofmirosch

Avatar

Al speelt het zich in staphorst af , ik kan niet wachten! De vorige vind ik echt goed.

Ereptile

Avatar

Jammer vind ik. De oud Engelse sfeer maakte de eerste Sherlock Holmes film ook tot een kijkvermaak! Het voegde echt wat toe aan de film vind ik! Daarom vind ik het ook zo jammer dat ze in A Game of Shadows ook uit Engeland zijn weggetrokken en door Europa reisde.

Moriarty was echt goed gecast. Jarred Harris als de bad guy was perfect voor Moriarty! Had juist willen zien hoe hij Engeland op z'n kop zou zetten met zijn plannen.

NieuwsFilm