Celebrity

'Ralph Fiennes wilde rol van Voldemort in Harry Potter afslaan'

"Om eerlijk te zijn was ik onwetend wat betreft de films en de boeken."

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Met namen als Robin Williams, Ian McKellen en Tim Roth zou de immens succesvolle Harry Potter-filmreeks er compleet anders hebben uitgezien. Respectievelijk kwamen de heren in beeld voor Hagrid, Dumbledore en Snape. Ook Henry Cavill en Naomi Watts zagen we misschien voorbij komen. Een opvallend verschijnsel zou toch wel het ontbreken van Ralph Fiennes zijn geweest als Voldemort. De acteur had in eerste instantie geen interesse.

Dat legde hij pas geleden opnieuw uit tijdens de Jonathan Ross Show. De 56-jarige Engelsman: "Om eerlijk te zijn was ik onwetend wat betreft de films en de boeken. De productie had mij benaderd. Mike Newell ging de film maken waar ze mij in wilden hebben... De eerste keer dat Voldemort daadwerkelijk zou verschijnen. Uit onwetendheid dacht ik bij mezelf: 'Dit is niets voor mij.' Behoorlijk stom verzette ik me. Ik aarzelde."

Familie
Zoals met de meeste acteurs die een bepaalde rol aannemen in een grote franchise of superheldenfilm, deed Fiennes het voor jongere familieleden. "Ik denk dat mijn zus Martha de doorslag gaf. Ze heeft drie kinderen, die toen ongeveer 12, 10 en 8 waren. Ze zei: 'Waar heb je het over? Je moet het doen!' Toen ging ik er anders over nadenken."

Drie jaar geleden onthulde Fiennes dat het proces van hem in dienst nemen z'n tijd nam. "Het duurde een eeuwigheid voordat ik overgehaald was om 'Harry Potter' te doen. Ik heb er geen spijt van." De acteur had een reden waarom hij twijfelde: "Ik had het eerste deel gezien en ik had niet het gevoel dat het materiaal iets was dat mij aantrok."

Slechterik
Nadat hij vijf keer in de huid van Voldemort had gekropen hield Fiennes het voor gezien met slechteriken. Tegen zijn vertegenwoordigers had hij gezegd: "Geen schurken meer. Ik wilde gewoon geen kwaadaardige figuren meer spelen. Ik had er genoeg van. Ik raakte interesse kwijt na de gedachte: 'Je moet het van hun perspectief zien. Ze zijn niet echt slecht, ze hebben een goede kant.'"

nieuwslaatste nieuws

meest populair