Celebrity

'Ralph Fiennes wilde rol van Voldemort in Harry Potter afslaan'

"Om eerlijk te zijn was ik onwetend wat betreft de films en de boeken."

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Met namen als Robin Williams, Ian McKellen en Tim Roth zou de immens succesvolle Harry Potter-filmreeks er compleet anders hebben uitgezien. Respectievelijk kwamen de heren in beeld voor Hagrid, Dumbledore en Snape. Ook Henry Cavill en Naomi Watts zagen we misschien voorbij komen. Een opvallend verschijnsel zou toch wel het ontbreken van Ralph Fiennes zijn geweest als Voldemort. De acteur had in eerste instantie geen interesse.

Dat legde hij pas geleden opnieuw uit tijdens de Jonathan Ross Show. De 56-jarige Engelsman: "Om eerlijk te zijn was ik onwetend wat betreft de films en de boeken. De productie had mij benaderd. Mike Newell ging de film maken waar ze mij in wilden hebben... De eerste keer dat Voldemort daadwerkelijk zou verschijnen. Uit onwetendheid dacht ik bij mezelf: 'Dit is niets voor mij.' Behoorlijk stom verzette ik me. Ik aarzelde."

Familie
Zoals met de meeste acteurs die een bepaalde rol aannemen in een grote franchise of superheldenfilm, deed Fiennes het voor jongere familieleden. "Ik denk dat mijn zus Martha de doorslag gaf. Ze heeft drie kinderen, die toen ongeveer 12, 10 en 8 waren. Ze zei: 'Waar heb je het over? Je moet het doen!' Toen ging ik er anders over nadenken."

Drie jaar geleden onthulde Fiennes dat het proces van hem in dienst nemen z'n tijd nam. "Het duurde een eeuwigheid voordat ik overgehaald was om 'Harry Potter' te doen. Ik heb er geen spijt van." De acteur had een reden waarom hij twijfelde: "Ik had het eerste deel gezien en ik had niet het gevoel dat het materiaal iets was dat mij aantrok."

Slechterik
Nadat hij vijf keer in de huid van Voldemort had gekropen hield Fiennes het voor gezien met slechteriken. Tegen zijn vertegenwoordigers had hij gezegd: "Geen schurken meer. Ik wilde gewoon geen kwaadaardige figuren meer spelen. Ik had er genoeg van. Ik raakte interesse kwijt na de gedachte: 'Je moet het van hun perspectief zien. Ze zijn niet echt slecht, ze hebben een goede kant.'"

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Maar wel in Clash of the Titans spelen en vervolgens zelfs in het vervolg...Enne zijn badguy in Schindler’s List heeft geen goede kant. Wel een fantastische rol. Een van de beste badguys ooit die gek genoeg altijd buiten de ‘lijstjes’ valt.

23VDV23

Avatar

Ik vond hem in potentie uiterst geschikt voor de rol, maar als fan van de boeken vind ik eigenlijk niet eens dat hij hem optimaal heeft neergezet. Veel te druk en te theatraal. Het intimiderende van Voldemort in de boeken was nou juist dat hij weinig hoefde te doen om angst aan te jagen en dat hij met een handomdraai de meest verschrikkelijke dingen kon klaar spelen. Hij was kil en berekenend, dus als hij dan ook nog écht kwaad werd (wat bewaard bleef voor speciale gevallen), dan was er echt stront aan de knikker. In de films loopt hij vanaf het moment van zijn terugkeer druk te gebaren en ongecontroleerd te schreeuwen. Vond ik jammer.

Bovendien staat er ook nergens dat hij geen neus heeft (als hij in de eerste film uit het achterhoofd van Krinkel groeit heeft hij bijvoorbeeld 'gewoon' een neus). De eerste keer dat ik Fiennes als Voldemort op beeld zag verschijnen was ik erg teleurgesteld. Ik kon er daarna ook maar moeilijk aan wennen.

Ik hoop nog steeds dat ze over een x aantal jaren een reboot doen in de vorm van een serie waarin ze tevens veel meer verloren mooie details, personages en verhaallijnen kwijt kunnen.

GreenHornet

Avatar

in Schindler’s List was hij geen bad guy misschien een verkeerde film gezien.

Frietgezicht

Avatar

^ Nee idd, hij was echt een nazi om te vertroetelen. Zal aan mij liggen lol.

chefry1983

Avatar

^
Fiennes beste rol is zeker die als Amon Goth in schindlers list.
Zijn rol als Voldemort is ook goed.

Goku32

Avatar

Goed dat die het gedaan heeft hij was na Sneep, het beste van heel Harry potter

Goku32

Avatar

Hahahahahaha green hornet hij was in schindler's list zeker wel een badguy hoor. Weet niet welke film jij gezien hebt

Artificialis

Avatar

Ach, ach, ach, al dat gedram over de boeken. Het was een prima vertolking, misschien juist wel omdat het iets van het bronmateriaal afweek.

Ereptile

Avatar

Ik vond hem zeker niet slecht als Voldemort, alleen vond ik het wel jammer dat z'n uiterlijk anders was dan in The Philosopher's Stone.

Deweb

Avatar

In een eerder interview gaf Fiennes te kennen dat toen hij informeerde bij zijn nichtjes en neefjes, hij erachterkwam dat het 'de beste schurkenrol van dat moment' was. En dat is denk ik ook zo.

@23VD23: Dat druk ongecontroleerde kwam voort vanuit zijn visie op de rol op dat moment in de film. Voldemort heeft immers na al die jaren een nieuw lichaam dat hij nog niet kon controleren. Maar daarna had hij wel wat sinisterder en rustiger mogen worden.
Wat dat betreft is en blijft Snape toch echt dé good-badguy van de serie. Zelfs met een uitgekleed achtergrondverhaal. Mochten ze een remake doen, dan moet dat worden gedaan rondom de beelden die ze van hem hebben wat mij betreft.

Draaijm

Avatar

Voldemort had ook geen goede kant. Het hele punt was juist dat hij niett tot berouw, vriendschap of liefde in staat was omdat hij voortkwam uit een relatie gebaseerd op Amortentia.

LeonardoPacino

Avatar

Ach, misschien houdt GreenHornet er nogal dubieuze idealen op na en vindt hij het daarom geen 'bad guy'. ;)

nieuwslaatste nieuws

meest populair