Algemeen

'Detective Pikachu' vormt startschot Pokémon-universum

Als de film slaagt natuurlijk.

door Jim Pedd om 06:37 in Algemeen
Wellicht vormt Detective Pikachu het begin van een live-action filmuniversum rond de Pokémon. De film, die gebaseerd wordt op de gelijknamige videogame, is voor het eerst dat de franchise een live-action film krijgt. Die moet heel avontuurlijk en anders dan de rest van het materiaal worden, en bereidt ons voor op veel meer.

Filmstudio Legendary Entertainment zit achter de productie en overweegt volgens producent Ali Mendes een breder filmuniversum te lanceren. Ondanks dat The Pokemon Company van Nintendo is, heeft de studio namelijk veel te zeggen over de franchise en dat biedt ruimte voor meer. Heel veel meer.

Forse uitbreiding
Producent Mendes vertelt tegenover de site IGN dat het de bedoeling is om een groter universum te bouwen. "Pokémon bestaat uit zo'n breed universum," begon Mendes. "Er zijn zoveel manieren waarop je ernaar kan kijken. We proberen deze eerste film goed te maken en zodra dat eenmaal gebeurd is, gaan we kijken wat we nog meer kunnen maken, absoluut. Er liggen heel veel kansen."

Daarmee is in elk geval duidelijk dat Detective Pikachu - overigens een film met maar liefst zestig Pokémon - onze introductie in een groter live-action Pokémon-universum vormt. Vanaf 8 mei in de bioscoop.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

er zijn genoeg Pokémon om mee te werken

dakai-world

Avatar

Dit is de eerste live-action film. Het sentiment rondom de film is uitermate goed, er word veel geschreven en gezegd over de film op social media, zowel door pers als door liefhebbers en het is het meest winstgevende franchises allertijden. Nog meer dan Mikey en Star Wars. Dit kan dus zomaar een geldkanon gaan worden én een van de eerste geslaagde animeverfilmingen. Het is helemaal niet gek als dit het startschot gaat zijn voor een nieuw filmuniversum.

Ik ben benieuwd naar de film.

nieuwslaatste nieuws

meest populair