Celebrity

Kit Harington ging in therapie na cliffhanger 'Game of Thrones'

De Engelsman is erg streng voor zichzelf.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
In een succesvolle serie als Game of Thrones spelen is misschien niet zo leuk als het klinkt. Dat heeft Kit Harington althans verteld in een interview met Variety. De 32-jarige Engelsman speelt de belangrijke rol van Jon Snow. Volgens de acteur voelde hij enorm veel druk na het lezen van negatieve recensies en toen de serie zich meer op zijn personage ging richten. Het zorgde ervoor dat Harington een ontsnapping zocht in de vorm van therapie.

"Dat was geen mooi punt in mijn leven," begint de acteur. "Ik had het idee dat ik me moest voelen als de meest gelukkige persoon in de wereld, maar in werkelijkheid voelde ik me erg kwetsbaar. Mijn leven was destijds onzeker. Hetzelfde geldt denk ik voor andere twintigers. De somberste periode was toen de show meer over Jon ging. Toen hij stierf en terugkeerde. Ik hield niet zo van de focus op Jon."

Acteren
De eerste drie seizoenen las Harington recensies, maar daarna kon hij het niet meer aan. Het was allemaal negatief. "Ik herinner mij dat het altijd 'de saaie Jon Snow' was. En na een poos raakte me dat, want ik had zoiets van: 'Ik hou van hem. Hij is van mij en ik vind het geweldig om hem te spelen.' Sommige woorden die ik las bleven bij me. Dat hij minder vermakelijk was, minder opzichtig."

De bovengenoemde cliffhanger maakte het zwaarder. "Wanneer je in de cliffhanger van een tv-serie zit, en die serie zit op z'n hoogtepunt, dan is de aandacht op jou verdomd angstaanjagend," onthult Harington en moest op zoek gaan naar hulp om te bedaren. "Toentertijd begon ik met therapie en praatte ik weer met mensen. Ik voelde me eerst erg onveilig. Ik praatte met niemand. Ik had me heel erg dankbaar moeten voelen, maar ik was juist ontzettend bezorgd om het feit of ik wel verdomme kon acteren."

Tevreden
Met de recensies in gedachte besloot Harington zijn werk opnieuw te bekijken. Dat pakte niet helemaal goed uit. "Als ik nu terugkijk naar het geheel van 'Thrones', dan ben ik niet tevreden met zo'n 70% van de scènes. Dat heb ik geaccepteerd." Volgende maand zal het achtste en laatste seizoen in première gaan. Daarover is de acteur wel positief. Het zou zijn beste werk als Jon Snow zijn.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Ik vind Jon Snow niet het slechte of saaiste personages in de serie, zeker in seizoen 6 bij de battle of the bastards.

Skihvo

Avatar

Tot een deel van seizoen 4 is het beetje een saai en hetzelfde personage maar daarna maakt Kit van Jon wel een heel vet personage en een echte held en zoals Mav Damian zegt, in Battle of the Bastards is zijn personage hele vet

Frietgezicht

Avatar

Zijn karakter is ook geen overdreven uitgesproken karakter. Gewoon een rustige held en dat doet hij prima.

ThysRomani

Avatar

Niemand beter voor de rol wat mij betreft. Op zijn dode/levende lijf geschreven. Maar goed, dat is natuurlijk mosterd naar de maaltijd. Ik kan me voorstellen dat het aardig wat druk meebrengt.

Mellie

Avatar

Hij is wel echt gegroeid in zijn rol. Mede door het plot inderdaad, maar ook mede door zijn groei als acteur.

In het eerste seizoen vond ik hem maar een zeurpiet. Als hij bijvoorbeeld moet kiezen tussen zijn familie of zijn plicht op de muur... Vond ik hem echt een klein kind ipv iemand die verscheurd wordt door hart en verstand.

Frietgezicht

Avatar

The Hound vs The Mountain is iets waar ik naar uit kijk. Meer dan Snow vs The Night King eigenlijk want dat die 2 tegenover elkaar komen te staan lijkt mij voorspelbaar.

Tycho Nestoris

Avatar

Harington heeft uitstekend werk geleverd als Jon Snow in de afgelopen jaren. Hij was de ideale acteur voor het personage en ik kijk erg uit naar zijn verdere carrière. ( En naar seizoen 8 natuurlijk ).

nieuwslaatste nieuws

meest populair