Celebrity

Kit Harington ging in therapie na cliffhanger 'Game of Thrones'

De Engelsman is erg streng voor zichzelf.

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
In een succesvolle serie als Game of Thrones spelen is misschien niet zo leuk als het klinkt. Dat heeft Kit Harington althans verteld in een interview met Variety. De 32-jarige Engelsman speelt de belangrijke rol van Jon Snow. Volgens de acteur voelde hij enorm veel druk na het lezen van negatieve recensies en toen de serie zich meer op zijn personage ging richten. Het zorgde ervoor dat Harington een ontsnapping zocht in de vorm van therapie.

"Dat was geen mooi punt in mijn leven," begint de acteur. "Ik had het idee dat ik me moest voelen als de meest gelukkige persoon in de wereld, maar in werkelijkheid voelde ik me erg kwetsbaar. Mijn leven was destijds onzeker. Hetzelfde geldt denk ik voor andere twintigers. De somberste periode was toen de show meer over Jon ging. Toen hij stierf en terugkeerde. Ik hield niet zo van de focus op Jon."

Acteren
De eerste drie seizoenen las Harington recensies, maar daarna kon hij het niet meer aan. Het was allemaal negatief. "Ik herinner mij dat het altijd 'de saaie Jon Snow' was. En na een poos raakte me dat, want ik had zoiets van: 'Ik hou van hem. Hij is van mij en ik vind het geweldig om hem te spelen.' Sommige woorden die ik las bleven bij me. Dat hij minder vermakelijk was, minder opzichtig."

De bovengenoemde cliffhanger maakte het zwaarder. "Wanneer je in de cliffhanger van een tv-serie zit, en die serie zit op z'n hoogtepunt, dan is de aandacht op jou verdomd angstaanjagend," onthult Harington en moest op zoek gaan naar hulp om te bedaren. "Toentertijd begon ik met therapie en praatte ik weer met mensen. Ik voelde me eerst erg onveilig. Ik praatte met niemand. Ik had me heel erg dankbaar moeten voelen, maar ik was juist ontzettend bezorgd om het feit of ik wel verdomme kon acteren."

Tevreden
Met de recensies in gedachte besloot Harington zijn werk opnieuw te bekijken. Dat pakte niet helemaal goed uit. "Als ik nu terugkijk naar het geheel van 'Thrones', dan ben ik niet tevreden met zo'n 70% van de scènes. Dat heb ik geaccepteerd." Volgende maand zal het achtste en laatste seizoen in première gaan. Daarover is de acteur wel positief. Het zou zijn beste werk als Jon Snow zijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair