Celebrity

Julia Roberts: Universiteit-schandaal toont weinig vertrouwen in kinderen

De actrice legt uit hoe ze zelf het ouderschap aanpakt.

door Rik Timmer om 07:25 in Celebrity
Vorige week dinsdag legde de FBI en het Amerikaanse Openbaar Ministerie een schandaal bloot rond het betalen van smeergeld aan topuniversiteiten. Actrices Lori Loughlin en Felicity Huffman bevinden zich in het middelpunt van het drama. Eerstgenoemde zou een half miljoen dollar aan een universiteit in Zuid-Californië hebben betaald zodat haar dochters toegelaten werden als atleten in een roeiteam. Huffman heeft mogelijk iemand $ 15.000 gegeven om het toelatingsexamen van haar dochter over te nemen en een betere score te behalen. Hier ging Julia Roberts kort op in tegenover ET Canada.

De 51-jarige Amerikaanse is bezig met het promoten van het drama Ben Is Back, waarin zij als moeder omgaat met de terugkeer van haar door drugs verslaafde zoon. Roberts heeft door het bovenstaande verhaal medelijden met de kinderen van de actrices: "Dat vind ik gewoon erg triest. Als buitenstaander voelt het alsof er gezegd wordt: 'Ik heb niet genoeg vertrouwen in jou.'"

Opvoeding
Roberts denkt dat het probleem bij het grootbrengen van de kinderen ligt. Zelf vindt zij dat ook erg belangrijk. "Mijn man en ik zijn echt verenigd op dat gebied," vertelt ze. "Ik geloof wel dat we op een normale manier leven met onze kinderen. Natuurlijk hebben we voordelen die wijzelf niet hadden toen we jong waren. Het unieke van de opvoeding komt door mijn kindertijd. Ik voed mijn kinderen op een manier op zodat ze de problemen niet hebben die ik had."

Levensvaardigheden
Ondanks dat Roberts haar kinderen verwent, zorgt ze ervoor dat belangrijke lessen niet ontbreken. "Het is belangrijk dat je weet hoe je, je eigen bed opmaakt. Hoe je de was doet, hoe je op z'n minst één maaltijd kan maken. Dit zijn belangrijke levensvaardigheden. Dus je moet kijken naar de ontberingen die ik had, de dingen die ik als kind miste. Ze moeten ook hun eigen weg volgen. Hun eigen ervaringen opdoen."

nieuwslaatste nieuws

meest populair