Natalie Portman als doorgedraaide astronaute in trailer 'Lucy in the Sky'

Natalie Portman als doorgedraaide astronaute in trailer 'Lucy in the Sky'

De duistere kant van de ruimtevaart.

Je zou het door al het blockbustergeweld van de afgelopen tijd bijna vergeten dat er ook nog een hoop mooie kleinere titels verschijnen dit jaar. Fox Searchlight heeft deze week de eerste trailer van het astronautendrama Lucy in the Sky vrijgegeven. Deze film met Natalie Portman in de hoofdrol toont een duistere kant van de ruimtevaart.

De eerste trailer van Lucy in the Sky - het speelfilmdebuut van Noah Hawley (de bedenker van de tv-series Fargo en Legion) - laat zien hoe astronaute Lucy Cola (Portman) na een ruimtemissie volledig de controle over zichzelf verliest. Deze eerste beelden geven een goede indruk van de stijl van Hawley. Naast Portman spelen ook Jon Hamm, Zazie Beetz en Dan Stevens een rol in de film.

Waargebeurd
De film is losjes gebaseerd op het verhaal van astronaute Lisa Nowak. Zij haalde in 2007 de krantenkoppen toen ze na haar terugkeer op aarde doordraaide en een vrouw die een affaire had met een andere astronaut wilde ontvoeren. Bekend is vooral het feit dat Nowak luiers droeg tijdens de autorit die ze voor haar plan moest maken, zodat ze tussendoor niet hoefde te stoppen voor een toiletbezoek.


Het is niet bekend of en wanneer Lucy in the Sky in Nederland verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair