Algemeen

'Detective Pikachu' wordt megahit voor Pokémon-franchise

Het lijkt er in elk geval wel op!

door Jim Pedd om 06:16 in Algemeen
Detective Pikachu is de eerste live-action film in de Pokémon-franchise. Het is ook meteen de eerste westerse film in de franchise. En dus hangt er veel vanaf. Legendary Pictures wil er een filmuniversum van maken en dat lijkt wel te gaan lukken.

Volgens de site Box Office Pro gaat Detective Pikachu in de Verenigde Staten tussen de 75 en 90 miljoen dollar verdienen. Uiteindelijk komt de verdienste naar verluidt uit op zo'n 250 miljoen dollar. Dat is erg veel voor de Verenigde Staten alleen al en voorspelt veel goeds. Nu is het nog wachten op de internationale cijfers, maar vermoedelijk is de film straks een mooi succes.

De box office
Box Office Pro stelt dat deze goede prestaties voortkomen uit een aantal feiten. Zo zijn veel mensen bekend met het merk en dat helpt alvast. Maar ook is de respons op elke nieuwe trailer erg positief en helpt het dat acteur Ryan Reynolds de hoofdrol inspreekt. Dat ligt allemaal aan de basis van deze verdienste.

In de film van regisseur Rob Letterman verdwijnt detective Harry Goodman spoorloos. Zijn 21-jarige zoon Tim (Justice Smith) gaat naar hem op zoek en krijgt daarbij de hulp van Detective Pikachu. Het is het begin van een groter mysterie dat het duo tot een complot leidt waarbij de balans tussen mens en Pokémon verloren dreigt te gaan.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

No shit natuurlijk word dit een hit bij kleine kinderen. Maar ook bij de Pokémon super fans. Ik sla deze over, maar hoop voor de mensen dat het een leuke film is

nieuwslaatste nieuws

meest populair