Celebrity

Bruce Lee vs. Brad Pitt in trailer nieuwste Tarantino-film: klopt het wel?

De eerste beelden van 'Once Upon a Time in Hollywood' deden fans van Lee verbaasd doen opkijken.

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Hoewel Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood pas over een paar maanden uitkomt, konden liefhebbers vorige week genieten van de eerste bewegende beelden in de vorm van een teaser. De misdaadfilm met donkere humor speelt zich af aan het eind van de jaren 60 in Los Angeles. De cast bestaat o.a. uit Leonardo DiCaprio, Margot Robbie en Brad Pitt. In de film komen er allerlei kleurrijke karakters voor, fictief en non-fictief. Zoals Bruce Lee. De acteur en stuntman was ook te zien in de teaser, maar bracht kennelijk wat commentaar op.

In de beelden zien we Lee (gespeeld door Mike Moh) op een filmset, vermoedelijk die van tv-serie The Green Hornet. Hij krijgt het aan de stok met stuntman Cliff Booth (Pitt). Niet alleen komt Lee arrogant over, ook lijkt hij wat klappen te incasseren. De eerste brompotten op het internet leken dit niet te accepteren en achten deze versie van Lee alles behalve goed. Matthew Polly, de biograaf achter het boek Bruce Lee: A Life, is het daar niet mee eens. Hij ziet juist de welbekende vechtkunstenaar weer terug tot leven komen.

Vraagtekens
Tegenover TheWrap onthulde Polly: "Ik vind deze 'controverse' wel vermakelijk. Het is een trailer. We hebben geen idee wat er plaats zal vinden tussen 'Bruce' en Brad Pitt. Of ze echt aan het vechten zijn of dat ze aan een scène werken. Het is een goede weergave van de vechtstijl die Lee's karakter Kato toepaste in 'The Green Hornet.' Zelf vocht Lee in het echt niet als Kato. Voor de serie had hij een nieuwe stijl ontworpen. Tarantino zit te dollen met het karakter van Kato."

Hoogstwaarschijnlijk zijn de paar tellen die we hebben gezien een filmset-opname in de film zelf. Liefhebbers van Lee hoeven zich niet druk te maken over het feit dat Pitt's personage zijn mannetje staat. "De eerste reeks van stoten die 'Bruce' uitdeelt en Pitt tegenhoudt, waarna Pitt de arm van 'Bruce' vangt, is traditionele kungfu-choreografie uit Hong Kong. Bruce draagt zelfs de zwarte handschoenen van Kato. Het draait dus meer om Kato - een eerbetoon in plaats van een pure nabootsing."

Twee druppels water
Dat Lee overkomt als een opgeblazen krachtpatser is volgens de biograaf ook logisch. "Of Lee ooit gezegd heeft dat zijn handen geregistreerd staan als dodelijke wapens is onbekend. En ik betwijfel of hij dat ooit gedaan heeft," legt Polly uit. "Maar Lee had een grote mond en hield van opscheppen. Dus Tarantino zit er niet ver naast met Lee's 'stoere bink'-legende. Daarnaast is het een mooie opzet voor Pitt's grap."

Wat Polly betreft kunnen we dankzij Mike Moh een mooie vertolking van de acteur uit Enter the Dragon verwachten. Niet alleen beweegt Moh hetzelfde als Lee, ook klinkt hij als hem. Polly: "Het beste aan zijn versie is waarschijnlijk het accent. De intonaties zijn bijna hetzelfde."nieuwslaatste nieuws

meest populair