Recensenten zijn het eens: 'Shazam!' is een waardige superheldentopper

Recensenten zijn het eens: 'Shazam!' is een waardige superheldentopper

Begin april een sterke én humoristische DC-film.

Begin volgende maand verschijnt de superheldenfilm Shazam! in de wereldwijde bioscoopzalen. Het is één van de twee DC-films die dit jaar verschijnen. Nu zijn de eerste recensies online verschenen en deze beloven een sterke en vermakelijke superheldenfilm!

Na 49 recensies staat Shazam! op de Tomatometer van Rotten Tomatoes op een uitstekende 94%. Ondanks dat er nog zo'n 200 recensies bij gaan komen is dit een zeer sterke start. De 'Critics Consensus' luidt: een moeiteloos vermakelijke mix van humor en goede bedoelingen. Shazam! is een superheldenfilm die nooit de echte kracht van het genre vergeet: met veel lol iedereen tegemoetkomend." Hieronder een aantal regels uit recensies.

Onverwacht vermaak
De film van regisseur David F. Sandberg weet volgens TheWrap "de luchtige heroïek en gekke verhaallijnen uit de comics van de jaren 40 prima over te dragen en met grote vaardigheid naar het moderne tijdperk te vertalen." De Associated Press is het hiermee eens: "Shazam! is simpelweg een bliksemschicht van onverwacht vermaak die zeker de tijd en het geld waard is."

Levi in topvorm
Ook het personage van acteur Zachary Levi wordt geprezen. "Wanneer Levi op het scherm verschijnt, verbaasd door zijn indrukwekkende lichaamsbouw (zijn spieren lijken spieren te hebben) en geschokt door zijn pas ontdekte krachten, weet de film boven zichzelf uit te stijgen," aldus de recensent van Entertainment Weekly. En USA Today zet de DC-superheld op zijn troon: "Superman en Batman zullen nooit sterven, maar in Shazam, een personage dat al zeven decennia bestaat en nu pas doorbreekt bij het mainstream publiek, hebben jongeren een nieuwe gezinsvriendelijke held om te omarmen."

Vanaf 4 april draait Shazam! in de Nederlandse bioscoopzalen!



NieuwsFilm

meest populair