Algemeen

Recensenten zijn het eens: 'Shazam!' is een waardige superheldentopper

Begin april een sterke én humoristische DC-film.

door Bram de Groot om 07:30 in Algemeen
Begin volgende maand verschijnt de superheldenfilm Shazam! in de wereldwijde bioscoopzalen. Het is één van de twee DC-films die dit jaar verschijnen. Nu zijn de eerste recensies online verschenen en deze beloven een sterke en vermakelijke superheldenfilm!

Na 49 recensies staat Shazam! op de Tomatometer van Rotten Tomatoes op een uitstekende 94%. Ondanks dat er nog zo'n 200 recensies bij gaan komen is dit een zeer sterke start. De 'Critics Consensus' luidt: een moeiteloos vermakelijke mix van humor en goede bedoelingen. Shazam! is een superheldenfilm die nooit de echte kracht van het genre vergeet: met veel lol iedereen tegemoetkomend." Hieronder een aantal regels uit recensies.

Onverwacht vermaak
De film van regisseur David F. Sandberg weet volgens TheWrap "de luchtige heroïek en gekke verhaallijnen uit de comics van de jaren 40 prima over te dragen en met grote vaardigheid naar het moderne tijdperk te vertalen." De Associated Press is het hiermee eens: "Shazam! is simpelweg een bliksemschicht van onverwacht vermaak die zeker de tijd en het geld waard is."

Levi in topvorm
Ook het personage van acteur Zachary Levi wordt geprezen. "Wanneer Levi op het scherm verschijnt, verbaasd door zijn indrukwekkende lichaamsbouw (zijn spieren lijken spieren te hebben) en geschokt door zijn pas ontdekte krachten, weet de film boven zichzelf uit te stijgen," aldus de recensent van Entertainment Weekly. En USA Today zet de DC-superheld op zijn troon: "Superman en Batman zullen nooit sterven, maar in Shazam, een personage dat al zeven decennia bestaat en nu pas doorbreekt bij het mainstream publiek, hebben jongeren een nieuwe gezinsvriendelijke held om te omarmen."

Vanaf 4 april draait Shazam! in de Nederlandse bioscoopzalen!13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rafael11

Avatar

Ook op youtube is men laaiend enthousiast. Zal hem dan toch in de bios gaan checken dan.

Rafael11

Avatar

Het lijkt erop dat DC en Warner Bros de weg omhoog hebben gevonden

Rutherford

Avatar

DC heeft de Marvel formule ontdekt. Jammer, de serieuze ondertoon vond ik best cool en apart. Jammer dat die opzet naar Justice League er zo snel moest komen. Maar goed, leuk voor DC dat ze eindelijk wat succes hebben. Vraag is echter of Shazam veel volk gaat trekken. Mits goeie reclame misschien wel.

Rich Art

Avatar

Ik vond de trailer echt te veel als een cliché-brei aanvoelen. Fijn als de trailer er naast zit, maar ik ben nog steeds niet heel erg overtuigd om naar de bios te gaan eigenlijk...

GreenHornet

Avatar

trekt het bezoekers is de vraag

rainking

Avatar

Gister gezien in een speciale voorpremière na de Dutch Comic Con. Ik vond hem wel leuk. Het is gelukkig niet alleen humor.

jeff1983

Avatar

Als goede recensies een hoge box office zouden betekenen, was Shazam nu al een hit! Wel slim en ook ballen tonen van Warner om al zo vroeg recensies te delen. Ze geloven er wel degelijk in, daar twijfelde ik eerst nog aan. Ze moeten misschien ook wel, want veel tijd hebben ze niet, met Avengers 3 weken later. Daar gaat Hellboy natuurlijk ook last van hebben.

Hyenas

Avatar

Vanavond in de voorpremiere. Ben benieuwd!

Moviemagic

Avatar

Hoeveel films hebben we nu gehad die zwaar gehypet werden en achteraf viel het allemaal mee?

Hyenas

Avatar

Sow wat een tegenvaller was deze film. Hier en daar wat humor maar rampzalige schurk, slechte CGI en waardeloze actie. Begrijp totaal niet waar de goede reviews vandaan komen, maar goed dat had ik met Wonder Woman ook.

Mr- T Rex

Avatar

Nou ik ben aangenaam verrast door Shazam. Aan de hand van trailers en tv spots dacht ik ongeveer te weten hoe het zou gaan, maar ze hebben zoveel verborgen gehouden. Heel goed gedaan.

Ik vond de cgi geloofwaardig overkomen. De villian was ook goed en de humor soms over de top, maar niet storend of zo. Het paste er bij.

Twijfel nog wel of dit een kinderfilm is, want er zitten echt wat enge/horror momenten in naast de humor en actie.

Al met al, een aangename aanrader

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Wat deadpool deed voor Fox en Marvel zal Shazam doen voor WB en DC

nieuwslaatste nieuws

meest populair