Algemeen

Apple wilde Netflix of Disney kopen voor hun nieuwe streamingdienst

Maar dat feest gaat niet door.

door Jim Pedd om 13:48 in Algemeen
Apple heeft enige tijd overwogen om Disney of Netflix over te nemen. Daarmee wilde het bedrijf vervolgens een eigen streamingdienst opzetten. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Maar in plaats daarvan kiest het bedrijf voor een andere invalshoek.

Later vandaag presenteert Apple zijn eigen videostreamingdienst. Maar dit wordt geen gewone streamingdienst zoals die van Netflix, maar een andere. Apple zal volgens het gerucht namelijk vooral een bundel aanbieden voor verschillende streamingdiensten. Onder meer Starz, Showtime en Hulu doen daaraan mee en kosten 9,99 dollar per stuk.

Bijna een overname
Bijna kwam het echter zover dat Apple Netflix of Disney had overgenomen. Dan had het bedrijf voor een flinke zak geld een van de grootste entertainmentbedrijven van de wereld kunnen worden en zo zijn eigen streamingdienst kunnen lanceren. Zover mocht het niet komen en dus begint Apple nu een eigen dienst.

Volgens de Wall Street Journal gaat het om een bundel, waarin het bedrijf zijn eigen series en films aanbiedt als aanvulling op het aanbod van andere diensten. Onder meer Netflix zou hiervoor gevraagd zijn, maar heeft dat naar het schijnt geweigerd. Later vandaag vindt er een evenement plaats waarbij Apple zijn plannen onthult.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Scheerzeep

Avatar

Gelukkig. Alsof het niks is.

LeonardoPacino

Avatar

Tjah, bij Apple hebben ze een grote zak met geparkeerd geld waar ze niets mee kunnen in de states, tenzij ze een smak belasting betalen (dit gaat om tientallen miljarden).

Deze verhalen zijn dan ook zeker niet nieuw.

NieuwsFilm

meest populair