Algemeen

Netflix komt misschien met een goedkoop abonnement voor alleen op je smartphone

Stijgende prijzen; dus ook een mobile only-versie?

door Bram de Groot om 07:29 in Algemeen
Er zijn al wat berichten verschenen dat Netflix van plan is om de prijzen fors te verhogen. De videodienst lijkt echter ook met een budgetplan te komen, voor mensen die alleen Netflixen op de mobiel.

De prijs voor deze beperkte versie zou volgens The Verge onder de vier dollar moeten gaan kosten. Het zou zelfs mogelijk zijn om voor kortere termijn een abonnement af te sluiten. Ook dit om de kosten te doen zakken.

3,63 dollar per maand
In een beperkt aantal landen wordt er nu getest met een abonnement van 3,63 dollar per maand. Het lijkt erop dat Netflix deze vorm wil introduceren om grip te krijgen in op de Indiase markt. Daar is een vergelijkbare aanbieder die omgerekend slechts 2,73 dollar kost. In India is het kijken van content op mobiel gebruikelijker dan in andere landen.

Tegenover The Verge zei een woordvoerder van Netflix: "We zijn altijd op zoek naar manieren om Netflix leuker en toegankelijker te maken. We testen verschillende opties in bepaalde landen, waar leden bijvoorbeeld Netflix op hun mobiele apparaat kunnen kijken voor een lagere prijs en zich in kortere tijd kunnen abonneren."

Zou jij voor een mobile only abonnement kiezen als de prijs lager ligt?

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Nee. Film moet je beleven op een groter scherm.

Inartie

Avatar

Nee, kijk niks op mijn smartphone, ik kijk zelfs zelden een film of serie om mijn laptop. Als Netflix te duur wordt ga ik gewoon weer terug naar de oude methode.

Yanggie

Avatar

Ik ga er wel vanuit dat het casten naar een groter scherm onmogelijk wordt gemaakt. Dan is het niet interessant om ik nooit iets op een mobile device kijk. Als het wel kan dan is het zeer interessant gezien de prijs.

Baba Yaga

Avatar

Wellicht dat casten via de app onmogelijk wordt gemaakt maar hoe willen ze voorkomen dat wij onze mobiele scherm niet dupliceren op onze tv? Op deze wijze kun je het alsnog op een grote scherm bekijken.

BlackPowerWolf

Avatar

Films... Op je smartphone? Hahaha! Een film wil je toch beleven, hoe groter het scherm hoe beter zou je zeggen? Beetje naar een postzegel lopen staren. Jeugd van tegenwoordig is er niet bepaald slimmer op geworden. Wat mij betreft een achteruitgang in de technologie en handigheid.

Jacobatje

Avatar

Ik denk dat dit geen goed idee is van Netflix. Men gaat echt niet meer netflix kijken als het goedkoper kan via de telefoon. Tevens vind ik het ook niet netjes voor alle filmmakers die jaren hard werken voor hun films.
Gelukkig zijn er veel mensen die de zelfde mening als mij delen.
Ik kijk ook graag films op het grootse formaat. Films kijk ik nooit via mijn laptop of mobiel, film clips kijk ik soms, maar films nooit.

Yanggie

Avatar

Mijn god, hebben jullie het bericht niet gelezen? De doelmarkt voor dit abbonement is India en soortgelijke landen. Niet iedereen heeft daar een 40 inch flatscreen met apps thuis hangen. En een mobiel heeft iedereen en daar is het heel normaal om content op een mobiel te bekijken, zie bericht.
Netflix heeft dit helemaal niet ontwikkeld voor de westerse markt. Als hier 100 mensen zo'n abbo afnemen dat is dat prima en als niemand dat doet is er ook totaal niks aan de hand.
Netflix ziet een behoefte in dat soort landen en ontwikkeld daar een passend oplossing voor. Niks te maken achteruitgang.

NieuwsFilm

meest populair