Featured

Alles wat je moet weten over Apple's streamingdienst Apple TV Plus

Is dit een Netflix-killer?

door Jim Pedd om 22:34 in Featured
Afgelopen maandag heeft Apple zijn eigen streamingdienst aangekondigd. Althans. Het is geen gewone streamingdienst zoals we die gewend zijn, maar eentje waar het bedrijf van CEO Tim Cook een heel eigen draai aan geeft. Ja, er komt originele content, maar je kan je ook abonneren op andere diensten.

De nieuwe dienst heet Apple TV+ en wordt in combinatie met Apple TV Channels gelanceerd. De combinatie van die twee zou volgens Cook streamingdiensten naar het publiek moeten brengen, zoals dat eigenlijk al jaren geleden had gemoeten. Apple lijkt het te zien als een manier om een einde te maken aan de wederopstanding van illegale piraterij.
Apple TV+

Apple's dienst bestaat uit twee onderdelen. Allereerst is er Apple TV+, een streamingkanaal waar Apple zijn eigen films en vooral series wil aanbieden. Daarvoor heeft het bedrijf flink wat toptalenten uit Hollywood weten aan te trekken, die allemaal een flinke zak geld hebben gekregen om content mee te maken voor de dienst. Het gaat om documentaires, maar ook veel televisieseries.


De dienst moet vanaf het najaar beschikbaar zijn in meer dan honderd landen. Hoeveel deze gaat kosten is niet bekend, daar wilde Apple nog niets over zeggen. Wel vertelde het bedrijf dat de dienst geen advertenties krijgt en dat het aanbod zowel online als offline beschikbaar is. De dienst is beschikbaar via de vernieuwde TV-app, die straks ook in de Benelux beschikbaar is.
Apple TV Channels

Ook nieuw is de dienst TV Channels. Daarmee speelt Apple in op het overaanbod van streamingdiensten. Naar het schijnt zijn er ook gesprekken gevoerd met Amazon Prime en met Netflix, maar kaatsten die af. De bedrijven willen liever in blijven zetten op hun eigen platform en niet nog een deel van de omzet afdragen aan Apple in ruil voor de positie binnen Apple TV Channels.

Wel biedt Apple de diensten van een aantal derde partijen aan. Denk aan de Amerikaanse zender CBS, maar ook aan Starz. De content die zij produceren zal ook op Apple TV Channels te zien zijn. Voor elke dienst betaal je los, en gaat een deel van de winst naar Apple en een ander deel naar de producent van de content. Of deze dienst snel naar Nederland komt is niet duidelijk.
Originele content

Belangrijk voor Apple is dat het heel veel eigen content zal produceren. Er zijn eigenlijk alleen maar televisieseries aangekondigd, maar die worden wel door toptalenten uit Hollywood gemaakt. Zij moeten familievriendelijke, bloedeloze series maken. We zetten de belangrijkste aankondigingen voor je op een rij:


Series
Amazing Stories: regisseur Steven Spielberg maakt deze serie en brengt ons een anthology met elke aflevering weer een ander verhaal. Er komen tien afleveringen, elk in een eigen genre, waaronder horror, maar ook fantasy en sci-fi.
See: deze serie van Francis Lawrence speelt zich af in een toekomst waarin In de serie is de mensheid het vermogen om te zien kwijtgeraakt en moet de samenleving nieuwe manieren vinden om te overleven. Dat verandert als er een tweeling geboren wordt die wel nog kan zien. Met hoofdrollen voor Jason Momoa en de Nederlandse Sylvia Hoeks.
The Morning Show: dit is een serie van Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Centraal staan de ochtendtalkshows van de Verenigde Staten. Twintig afleveringen krijgen we te zien, verspreid over twee seizoenen.
Little Voices: J.J. Abrams maakt deze serie, die in de markt gezet wordt als een liefdesverklaring aan de muzikale cultuur van New York City. Deze show krijgt tien afleveringen.
For All Mankind: deze serie van Ronald D. Moore (bedenker van onder meer Battlestar Galactica) bestudeert een fictieve toekomst waarin de space race nooit geëindigd is.
Documentaires: Oprah Winfrey brengt ons een documentaire die gaat over intimidatie op de werkvloer, en maakt er ook eentje die gaat over mensen met psychische problemen.


Films
On the Rocks: deze film van Sofia Coppola is aangekocht door Apple en zal draaien om een jonge moeder die weer een band opbouwt met haar playboy pa. Samen gaan ze op een avontuur in New York. Hoofdrollen zijn voor Rashida Jones en Bill Murray.
The Elephant Queen: deze documentaire draait om olifanten en gemaakt zoals de Disney-documentaires van vroeger. Athena is moederolifant die alles doet om haar familie te beschermen, tijdens een trektocht naar een nieuwe waterbron. Met voice-over van Chiwetel Ejiofor.
Hala: deze film is gemaakt door Minhal Baig en vertelt het verhaal van de jonge moslima Hala. Haar familie begint uit elkaar te vallen en zij moet tegen die achtergrond haar draai vinden.
Wolfwalkers: deze kinderfilm draait om een tijd waarin wolven als gevaarlijk gezien worden. Het jonge meisje Robyn reist met haar vader naar Ierland om de laatste roedel uit te moorden. Maar daar bouwt ze een band op met Wolfwalkers, die juist een band met wolven opbouwen.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik ben bang dat ze te laat op het feestje zijn.
De content moet echt heel goed zijn om Netflix te kunnen verslaan.

meanrat

Avatar

Nou, ze starten in ieder geval wel heel goed met zoveel talent. Maar Spielberg maakt de start wel een beetje dubieus. Met eerst online streamingdiensten afkraken en dan zelf eraan meewerken. Maar toch denk ik dat Apple op deze manier wel een serieuze kans maakt. Amazon Prime is namelijk echt ruk qua gebruiksvriendelijkheid.

kidcassidy

Avatar

Komt over als een zoetsappige dienst voor vrouwen. Sowieso sla ik het over als er een type Oprah Winfrey aan mee doet.

En zoals ze hierboven ook al zeggen, het voelt te laat.

chefry1983

Avatar

Ik geef het startschot:
Laat het illegale downloaden beginnen!

Jammer maar helaas voor Apple, ik neem geen abonnement

RoberPaulsen

Avatar

@chefry er is alleen niets op Apple TV wat ik zou willen downloaden, zelfs al was het legaal

drsentertainment

Avatar

Ik vond de lange storytelling promo echt gaaf!!! En dan de promo van de indruk van de komende series, heel erg veelbelovend. Oeps dit gaat weer geld kosten

starbass

Avatar

"Zij moeten familievriendelijke, bloedeloze series maken."

Kansloos dus..

NieuwsFilm