Algemeen

[Update] Rian Johnson maakt 'Star Wars'-film die zich afspeelt in Oude Republiek

Hij regisseert de eerste van drie films van Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss.

door Jim Pedd om 18:11 in Algemeen
1 april was weer een wilde boel op het internet!

Goed nieuws voor fans van Star Wars: The Last Jedi. Zojuist heeft Lucasfilm bekend gemaakt dat regisseur Rian Johnson de eerste van drie films van Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss maakt. De film wordt een spin-off die het canon van het universum ver, ver weg flink moet uitbreiden.

De film van Benioff en Weiss speelt zich af in de dagen van de Oude Republiek, ver voor de gebeurtenissen in de Skywalker-saga. Waar eerder bekend was dat Johnson aan een eigen filmtrilogie werkte, blijkt nu dat hij met Benioff en Weiss samenwerkte. Het trio brengt ons een nieuwe richting voor de franchise.

Oude Republiek
In een persbericht laat Lucasfilm weten dat Johnson terugkeert om een heel nieuw tijdperk in te luiden voor de filmfranchise. De trilogie van Benioff en Weiss speelt zich inderdaad, zoals de geruchten al gingen, af tijdens de Oude Republiek. Kathleen Kennedy en Ram Bergman produceren de Star Wars-film.

Binnenkort moet er al meer bekend worden gemaakt over de film. De kans lijkt dus aanwezig dat we tijdens de Star Wars Celebration later deze maand het een en ander horen. Een releasedatum is er nog niet.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

tk1989

Avatar

Zouden ze bj disney zich bedacht hebben toen ze de woede van de fans hoorden over The Last Jedi en Johnson z’n “eigen” trilogie afgepakt hebben? Want er was eerst toch echt sprake van twee trilogieën... anyway, vin Johnson een goede regisseur alleen TLJ was echt beroerd geschreven dus wat mij betreft (geen Star Wars-fan overigens) prima tussenoplossing zo

Frietgezicht

Avatar

Pff Rian Johnson. Kijk nog meer uit naar de eerstvolgende dodenherdenking.

Jim

Avatar

@Janushhw: jij snapt het Smiley face

Baba Yaga

Avatar

Zelfde bericht staat op screenrant. Het zou wel erg slap zijn als ze dezelfde 1 april grap hier gebruiken.

GreenHornet

Avatar

Ik zie Rian al af haken dit gaan fans niet leuk vinden.
Ik had liever Gunn gehad

MARQ242

Avatar

The Last Jedi fans? Whahahahaha

Ach throw the guy a bone. Geen trilogie meer voor Johnson. Er zal vast nog wel iets gebeuren zodat hij zonder teveel gezichtsverlies weggebonjourd kan worden.

Colruiter

Avatar

R.J. schrijft het niet, maar zelfs als hij het schreef zou het geen probleem geweest zijn, want hij start met een leeg canvas, er is niets dat hij kan verprutsen.

ThEnd

Avatar

Staat niet op starwars.com, dus 1 april. Het sterft ervan op screenrant. Villeneuve die Cloverfield 4 gaat doen na Dune, LOL.

Xenolicker

Avatar

Over 1-april-grappen gesproken... ze hebben met de kalender gerommeld, het is morgen pas 1 april!

Beau

Avatar

En zoals verwacht ... 1 APRIL! https://screenrant.com/star-wars-rian-johnson-direct-old-republic-trilogy/

NieuwsFilm

meest populair