Algemeen

4DX is booming; Pathé komt met extra 4D-zalen

Voor een extra dimensie in de bioscoopzaal.

door Bram de Groot om 10:48 in Algemeen
Pathé heeft in een persbericht bekend dat zij meer nieuwe 4DX-zalen gaat realiseren. Er zijn al 4DX-zalen in het land en al meer dan 500.000 bezoekers hebben de innovatieve filmervaring al beleefd.

Pathé onthult dat er maar liefst vijf nieuwe 4DX-zalen worden gebouwd. Deze week begint de realisatie van een 4DX-zaal in Pathé Nijmegen. Later deze maand wordt gestart in Pathé Arena en de drie andere locaties worden op een later moment bekendgemaakt.

Wat is 4DX
Bezoekers van een 4DX-zaal kijken niet alleen naar een film, maar beleven de film in een vierde dimensie: twintig effecten zoals bewegende stoelen, weersimulaties en geuren lopen synchroon met de actie op het scherm. Check onderstaande promo van Pathé.Bestaande 4DX-zalen in Nederland
Er zijn al 4DX-zalen in Pathé de Munt, Pathé de Kuip, Pathé Scheveningen, Pathé Eindhoven en Pathé Maastricht. "De uitbreiding van het exclusieve 4DX aanbod bij Pathé past bij onze positie als marktleider in Nederland en het doel om al onze bezoekers iedere dag een bijzondere ervaring te bieden. Wij blijven daarom investeren om de beleving in steeds meer bioscopen te optimaliseren," aldus Doron Kurz, Commercieel Directeur van Pathé. Pathé biedt 4DX exclusief aan in Nederland.

32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Scheerzeep

Avatar

Is dit nou leuk om eens een keer te doen? Het lijkt mij ontzettend afleidend.

B@chelor

Avatar

Ik heb captain marvel in 4dx gezien om het te ervaren. Ik vind het een gimmick en zonde van het geld. Niet bijzonder genoeg om het nogmaals te doen.

GreenHornet

Avatar

Ik hou het gewoon simpel op 2D.
Ik ga naar de bioscoop voor de film en niet voor het beeld of geluid dat leidt alleen maar af.

GreenHornet

Avatar

Als je al ziet dat je niet normaal popcorn kan eten.
Het is een attractie meer niet, het heeft niks meer met film kijken te maken.

Frietgezicht

Avatar

Dan ga ik maar snel een keer zo’n zaal bezoeken op jullie kosten.
Fijn zo’n uitkering.
Werkze trouwens allemaal vandaag!

Effie

Avatar

Het is bedoeld voor de zwakzinnige jeugd van tegenwoordig om er voor te zorgen dat het onmogelijk wordt dat ze tijdens de film de hele tijd met hun telefoon lopen te klooien.

Chris23

Avatar

Kheb `n x een paar jaar geleden in D-BOX stoelen in Vue vlaardingen gezeten.
Superirritant; Als `t nou alleen met achtervolgingen en explosies zou zijn zou t nog wat toevoegen aan de actiescenes, maar bij elke scheet gaat dat ding trillen en schokken.(na een uur ben je dat echt helemaal zat, zeker bij een film van 2 en half uur...civil war was t geloof ik)
Al die D-BOX stoelen in die zaal behalve de onze waren ook leeg; de locals wisten het dus al ;)

Kheb wel een tijdje een Buttkicker Gamer gehad; dat is wel leuk mits je m goed insteld.

adofmirosch

Avatar

Meer iets voor een attractie park.

Bij mij zal het er echt van afhangen welke film het is,voor een domme popcorn die ik niet persé hoeft te zien kan het leuk zijn om het eens mee te maken.

Voor andere gevallen kijk ik de film het liefst alleen of met iemand die muisstil tijden de film.

Sparrow_LW

Avatar

Ik vind de helft van de tijd 3D al niets toevoegen... dus dit hoeft van mij niet... leuk voor in een attractiepark, maar in de bios..?

Goku32

Avatar

Ik heb dat gedaan ik vind dat echt kut. 1x is het wel leuk om te beleven, maar niet bij elke film die stoelene en weer en wind. Nee Als ik een film Kijk wil ik gewoon rustig kijken en genieten van de film

RoberPaulsen

Avatar

Ik heb Infinity War vorig jaar n een 4d bios gezien, maar vindingen echt zwaar overrated. Steeds dat harde geluid van die blowers door de film heen is gewoon uiterst irritant.

Chrischzz

Avatar

Ohjee, gaan ze dit ook al door onze strot duwen? Totaal nutteloos en irritant.

Het is al een crime om een normale 2d voorstelling te vinden op een schappelijke tijd voor een blockbuster. Dat hoef je voor een avondje uit al niet eens te proberen, want normale 2d voorstellingen zijn er alleen in de ochtend of half op de middag.

Darthmar

Avatar

Dit soort dingen had je vroeger op de kermis al en was niks dan 10 minuten lachen maar om 2,5 uur zo te zitten. Nee dank je.

Kamajiisama

Avatar

Simpel 2D met heerlijke surround geluid voor mij..., helaas zijn de 2D voorstellingen laatste tijd zo schaars. Zo nu een dan een matineetje in de ochtend/middag...

GreenHornet

Avatar

als ik er in zou gaan zitten dan is het voor mij echt Endgame op het eind

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Zag pacific rim 2 in 4dx vond het 3 x niks al dat geslinger haalt je uit de film in plaats van in de film.Gewoon lekker tradioneel 2d zoals het hoort.... Of Virtual reality Kan een keerpunt worden... Ik kan het weten met virtual gaming.

MovieMaster2

Avatar

Nou ik hou het denk ik toch op 3D

Gigan72

Avatar

Het is leuk voor 15 min in de Efteling of zo .
Maar niet voor de bios
3D is al niets dit helemaal niet.

Raoulm

Avatar

Ik vind nog steeds IMAX 3D de beste filmbeleving

SuPa

Avatar

Heb het een keer ervaren. Wist na 10 minuten al dat ik dit nooit meer zou doen. Je hele film beleving naar de kloten, omdat je niet eens normaal naar het scherm kan kijken.

Ang3l

Avatar

Ik vond t leuk voor 1x, maar verder super afleidend van de film. Daarna nooit meer gedaan. Is me t geld niet waard.

Ang3l

Avatar

Ik heb echt serieus nog NIEMAND gehoord die t een leuke toevoeging vond. Hoor alleen maar afleidend van de film, storend qua geluid etc etc.

Gaan ze dit nou gewoon door de strot duwen om de prijskaart omhoog te duwen? 2D is soms moeilijk te vinden, dus dan maar 3D (vind ik ook zelden nog iets toevoegen). Gelukkig is dat bij 4D nog niet zo. Ik maak die keuze echt nooit, voor 4D. Vreselijk. Hopelijk blijft de keuze voor 3D/2D er nog wel.

Pepernoot

Avatar

Beter bouwen ze een IMAX zaal hier in het noorden ipv deze zooi

Pronk47

Avatar

Heb een paar jaar terug ook in zon D-Box stoel gezeten voor geloof ik The fast and the furious,was het naar 5 minuten al zal.

rainking

Avatar

De tweede keer dat ik naar Infinity War ging, heb ik zo'n 4DX voorstelling bezocht. Was leuk voor een keertje, maar daar gaat 't bij blijven. Ik vind het nou niet echt boeiend, eerlijk gezegd. 3D vind ik af en toe al weinig toevoegen, maar 4DX vind ik bijna nutteloos.

In Rotterdam bij Zuidplein zijn ze een nieuwe Pathé aan 't bouwen. Zou me niets verbazen als daar ook zo'n zaal komt. Graag meteen een Imax zaal erbij, hoef ik ook niet meer naar de binnenstad.

MovieGamer

Avatar

Ik ben al meer dan 10x naar een 4DX voorstelling geweest.
Heb Unlimited Gold dus betaal niks extra's.

David Mills

Avatar

4dx is voor mij juist een reden om niet naar de film te gaan. In Maastricht heb je bij blockbusters vaak alleen 4dx, 2d wordt helaas steeds zeldzamer

Moviemagic

Avatar

Ik denk dat je er geen porno mee moet kijken. Zeker niet op het moment suprême. Lijkt ronduit ranzig.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Goed voor een pretpark. In de cinema wil ik me gewoon op de film concentreren. Al die verdere flauwekul is niks voor mij.

centr1no

Avatar

4DX is leuk voor filmpjes die er voor gemaakt zijn, zoals je in pretparken ziet.
Voor een film met veel wisselende perspectieven werkt het gewoon niet.
Er lijkt ook niet echt over nagedacht wanneer die stoelen moeten bewegen en trillen. Je wordt afgeleid van de film omdat je je zit af te vragen waarom je het in je reet zou moeten voelen als er in de film een voorwerp over de grond rolt.
Mijn geld krijgen ze voor deze onzin niet meer.

Daantje2003

Avatar

Ik durf het zelf niet aan! Smiley face

nkwant

Avatar

4dX is een attractie. In principe verwacht je zo iets in een pretpark. Maar in 2018 opende midden in Amsterdam Centrum een 4DX in De Munt. Dat bleek aan te slaan want het was keer op keer vol. Nu is 4Dx ook te vinden in Eindhoven en Nijmegen-Lent.

4Dx is geen vervanging voor een normale bioscoopvoorstelling, maar echt als een attractie. Een film die je al een keer in de (gewone) bioscoop hebt gezien kun je voor een tweede keer in 4DX doen.

NieuwsFilm

meest populair