Eindelijk weer schot in live-action 'Akira' film

Eindelijk weer schot in live-action 'Akira' film

Het lijkt erop dat de film er komt.

Het is zo'n ding dat zo nu en dan weer terug komt. Warner Bros. heeft nu een flinke zak geld gekregen van de Amerikaanse overheid om Akira op te nemen in California. Daarmee lijkt de kans weer een stuk groter dat die Amerikaanse verfilming van de gelijknamige manga en animefilm uit 1988 er gaat komen.

Akira is een cultfilm uit 1988 die draait om de jonge leider van een motorbende, Shotaro Kaneda. Hij heeft het moeilijk als hij zijn jeugdvriend Tetsuo Shima redt van de Japanse overheid die experimenten op hem heeft uitgevoerd, waardoor Tetsuo ineens gigantische superkrachten ontwikkelt en compleet doorslaat.

Ontwikkelingshel
Alhoewel fans al langer hopen op een live-action film gebaseerd op de comics, loopt de ontwikkeling bepaald niet voorspoedig. Regisseurs als George Miller, Justin Lin en Jordan Peele hebben allemaal op verschillende momenten getekend, maar moesten uiteindelijk opstappen. Ook Jaume Collet-Serra kwam heel dichtbij, maar zijn film werd na kritiek rond de blanke cast ook geannuleerd. Meest recent tekende Taika Waititi nog voor de film, maar sinds dat in 2017 gebeurde hebben we niets meer van nieuwe ontwikkelingen gehoord.

Nu horen we van Deadline wel dat Waititi nog altijd aan het project verbonden is. Tegelijk heeft Appian Way, dat de film produceert, een belastingvoordeel van 18 miljoen dollar gekregen om de film in California op te nemen. Het lijkt erop dat de kans dus aanwezig is dat die er uiteindelijk komt.

NieuwsFilm

meest populair