Geen direct vervolg op 'Transformers: The Last Knight' en Michael Bay keert echt niet terug

Maar wat komt er dan wel?

Met een beperkter budget wist Bumblebee, de Transformers prequel-solofilm van Travis Knight, een mooi succes neer te zetten na het naar verluidt geflopte Transformers: The Last Knight. Maar hoe zit het met de toekomst?

Producent Lorenzo Di Bonaventura van de filmreeks, sinds 2007 goed voor bijna 5 miljard wereldwijde omzet, geeft nu wat meer duidelijkheid over de toekomst.

Bumblebee & Prime
Als eerste is er een vervolg op Bumblebee in de maak. Eerder zei Di Bonaventura "We werken al aan twee projecten en allebei hebben ze scripts in ontwikkeling. Een daarvan is de laatste in de familiereeks die zich afspeelt na de gebeurtenissen van Transformers: The Last Knight, en de andere is een vervolg op Bumblebee." Die laatste film zou een team-up worden tussen Bumblebee en Optimus Prime. In gesprek met Slash Film sprak Di Bonaventura over de rol van Michael Bay in de reeks.


"Ik denk dat Bay het heel duidelijk heeft gemaakt dat hij hield van wat hij deed en dat hij het niet meer doet. Dus ik denk dat het antwoord is dat we een script schrijven. Als we eenmaal een script hebben waarin we geloven, gaan we het hebben over een regisseur. Michael heeft heel duidelijk gemaakt dat hij het niet wil doen. Ik neem het hem niet kwalijk. Hij heeft een heleboel gebracht, een decennium van zijn leven, door de films op te nemen."

Geen direct vervolg op The Last Knight
Op de vraag of er een vervolg komt die direct aansluit op Transformers: The Last Knight antwoordde de producent duidelijk, "Nee". Verschijningsdata voor volgende Transformers-films zijn er nog niet.

NieuwsFilm

meest populair