Algemeen

Als 'Star Wars: Episode IX' alles verandert aan 'The Last Jedi' is dat prima

Regisseur Rian Johnson heeft er vrede mee.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het lijkt Rian Johnson allemaal niet meer zoveel uit te maken. De regisseur vindt het prima als Star Wars: Episode IX bepaalde plotpunten die hij vastgesteld heeft in The Last Jedi verandert. Dat heeft vermoedelijk te maken met de controverse die rond de film is ontstaan.

Episode IX moet een einde maken aan het verhaal van de Skywalker-familie. De taak om dat te doen is aan regisseur J.J. Abrams en we hoorden in het verleden al eens dat hij overweegt terug te komen op bepaalde punten die Johnson bevestigt heeft.

Het maakt niet uit
Johnson sprak met MTV News over de aankomende Star Wars-film. Hij stelt een paar gesprekken gevoerd te hebben met Abrams en uit te kijken naar de richting van de franchise. "Weet je wat het is, ik wil al mijn verwachtingen laten varen," begon de regisseur.

"Ik wil gewoon gaan zitten en me vermaken. Ik wil verrast worden en me opgewonden voelen. Ik wil dat hij dingen doet die ik niet had verwacht. Dat is voor mij de reden waarom ik naar de film ga."

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MARQ242

Avatar

Ja dat had ik beter bij jouw film ook moeten doen Ryan. De verwachting dat ik naar een goeie Star Wars film ging bijvoorbeeld.

GreenHornet

Avatar

Ik had liever gehad dat JJ ze alle 3 had gemaakt.
Dat ze Rian een Free Pass hebben gegeven dat is onbegrijpelijk.

Jeroen76

Avatar

Lekker makkelijk. Johnson maakt het hele serviesgoed stuk, "maar als J. J. het weer in mekaar wil plakken, dan vind ik dat prima"..
Ik snap niet dat filmmakers zo arrogant kunnen zijn en een film als deze als 'het hunne' zien. Met films als Star Wars is dat niet zo. Daar moet je voorzichtig mee zijn. Die films zijn namelijk van iedereen, en vooral van de fans. Mensen die als kind al hun spaarcentjes uitgaven aan Star Wars popjes en nu lijdzaam moeten toezien hoe hun helden van weleer als clowns worden weggezet en afgeserveerd.. :'-)

Spider-fan

Avatar

Ik heb de keuze voor Johnson als regisseur ook niet helemaal begrepen. Ik neem aan dat hij is aangesteld vanwege Looper, een erg goed ontvangen sci-fi film, maar ook een totaal ander soort sci-fi film dan SW.

Ik was niet weg van The Last Jedi, maar hij werd toch door critici goed onthaald. En hoewel hij een minder hoog cijfer kreeg van het publiek in het algemeen dan The Force Awakens, ligt het met een 7,2 op IMDb bijvoorbeeld, nog steeds niet bepaald laag.
Dus als alles nu heel erg bijgesteld gaat worden, dan doen ze dat voor een relatief slechts klein deel van het publiek dat het niks vond.

Ereptile

Avatar

Ik snap ook niet waarom J.J. Abrams niet de tweede film heeft gemaakt. Hij had veel opgezet in de eerste film wat die idioot van een Ryan Johnson teniet heeft gedaan... En vervolgens piepen dat hij het niet erg vindt als J.J. Abrams weer alles gaat rechtzetten wat hij heeft vernietigd...

Angelo1979

Avatar

“Ik wil gewoon gaan zitten en me vermaken. Ik wil verrast worden en me opgewonden voelen. Ik wil dat hij dingen doet die ik niet had verwacht.”

Nou nou, Ryan let op wat je zegt, want dit klinkt wel erg raar.
Hahaha... sorry ff ‘n doordenkertje.

Behalve het laatste stukje van zijn antwoord:

“Dat is voor mij de reden waarom ik naar de film ga.”
BENG...back to reality.

Tja, dat dan weer wel.


Hahaha, die Star Wars gekkies toch ook he...

Spider-fan

Avatar

Abrams zou slechts één film regisseren, maar komt terug omdat Colin Trevorrow werd ontslagen voor het laatste deel (vanwege onenigheid over zijn script met Kathleen Kennedy).

Ik denk wel dat we met de laatste film iets meer in de geest van The Force Awakens kunnen verwachten dan zoals The Last Jedi.

"I had no intention to return," says Abrams, who directed 2015's The Force Awakens. "But when the opportunity presented itself to finish a story that we had begun with these new characters, to tell the last chapter of their story, it felt like there was a chance to do it in a way where we could go beyond, and do better than we did in Seven. I learned so much in that movie and I saw that this was a chance to sort of realize something that we hadn't quite achieved – and part of that was it was simply the beginning of these new characters and their story. The opportunity to sort of take what we had learned, to take the feeling of who these characters are and what they are and give them a final chapter that felt in the spirit of what we begun? It was too delicious of an opportunity to pass up."

GreenHornet

Avatar

Heb het helemaal gehad met SW.
KK stik in je SW

Civilian Supreme

Avatar

Gewoon TLJ deleten en er een tweeluik van maken.

Chrisselshizzel

Avatar

Ik ga het vrijdag live zien . Gisteren aangekomen in Chicago . Ik heb er zin in 5 dagen star Wars straks !!!!

Xenolicker

Avatar

Abrams kan niets meer veranderen aan 'The Last Jedi', hij kan nu alleen het verhaal verder vertellen en moet het natuurlijk wel allemaal geloofwaardig houden. Waarom zou Johnson zich daar druk om maken? Daar ga je als fan - zoals hij ook is - toch vanzelfsprekend van uit dat dat wel goed zit?

Chris23

Avatar

Fake Mr.Plinkett review ;) :

Chris23

Avatar

Have fun Shizzel Smiley face

Spider-fan

Avatar

Wat vreemd blijft is die gedachte om drie verschillende regisseurs te nemen (uiteindelijk werden het twee) en die gewoon hun eigen gang te laten gaan, zonder een duidelijk uitgestippeld plan.
Natuurlijk had de originele trilogie ook drie verschillende regisseurs, maar George Lucas hield wel de algemene lijn in de gaten. En het lijkt alsof ze dat bij deze trilogie gewoon niet gedaan hebben. Dat dezelfde regisseur die het begon het nu ook afmaakt, lijkt me alleen maar een positief punt. Met weer een andere regisseur voor het laatste deel zou het geheel nog ongelijkmatiger kunnen worden.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Lekker hoor dat je je uitwerpselen laat schoonmaken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair