Mark Hamill had ander (beter?) idee voor Luke in 'Star Wars: The Force Awakens'

Mark Hamill had ander (beter?) idee voor Luke in 'Star Wars: The Force Awakens'

Helaas liep het anders.

Bijna is het zover en krijgen we de eerste beelden van Star Wars: Episode IX te zien. Maar voordat het zover is, duikt acteur Mark Hamill nog even terug in het verleden. Hij vertelt tegenover The Hollywood Reporter over wat hij van plan was met zijn personage.

Wat Hamill betreft, was Luke heel anders in de film te zien geweest. "Iedereen vindt het altijd heel schokkend dat ik pas op het laatst van Force Awakens te zien was. Maar ik vond het erger dat ze Han Solo doodden, voordat Luke zijn beste vriend nog eenmaal gezien kon hebben. Ik bedoel, misschien denk ik alleen maar vanuit mijzelf, maar het voelde als een gemiste kans."

Heel kort
Zelfs heel kort was voor Hamill prima geweest: "Ik zei het nog tegen J.J., je kan ons samenbrengen, met mij op het eind. Hoe Leia probeert mij telepathisch probeert te bereiken, maar dat maar niet wil lukken. En ze dan naar de nieuwe Death Star - nummer drie tot nu toe - gaat en daar wordt tegengehouden door twee Stormtroopers. Waar dan eentje de ander wegblaast, zijn helm, afdoet en zegt: hey zus, ik ben er om je te redden!"

Kortom: wat Hamill betreft, had zijn personage nog een leuker rol gehad op het einde van de film. Zover kwam het uiteindelijk echter niet.

NieuwsFilm

meest populair