Na 'Star Wars: The Rise of Skywalker' even geen 'Star Wars'-films meer

Na 'Star Wars: The Rise of Skywalker' even geen 'Star Wars'-films meer

Na het negende deel een break voor de franchise.

Eind 2019 debuteert Star Wars: The Rise of Skywalker van J.J. Abrams op het witte doek en daarmee wordt de Skywalker Saga afgerond. Voor 2020 en verder zijn nog geen nieuwe films aangekondigd en nu blijkt waarom. De franchise krijgt een (korte) pauze.

In gesprek met Bloomberg onthulde Disney CEO Bob Iger, die overigens zelf aankondigde in 2021 op te stappen als CEO, dat de filmreeks even van de radar verdwijnt:


"We hebben daarna geen specifieke plannen voor films aangekondigd. Er zijn films in ontwikkeling, maar we hebben ze niet aangekondigd... We nemen voor enige tijd een pauze, en zullen het een reset geven... omdat de Skywalker-sage eindigt met deze negende film. Er zullen andere Stars Wars-films komen, maar er zal een korte pauze zijn."

Films in ontwikkeling
De kritiek op Star Wars: The Last Jedi (2017) en het falen van Solo: A Star Wars Story (2018) zullen Disney hebben doen besluiten om een adempauze in te lassen. Het leek erop dat Disney de Star Wars-franchise wilde uitbouwen naar een franchise als het Marvel Cinematic Universe. Dit is voorlopig dus niet gelukt.

Er is op dit moment nog steeds een nieuwe Star Wars-trilogie in ontwikkeling door The Last Jedi-regisseur Rian Johnson. Ook Game of Thrones-schrijvers David Benioff en Dan Weiss leiden Star Wars-projecten. Overigens verschijnt eind dit jaar ook de serie The Mandalorian en moet in 2021 de Cassian Andor / Rogue One-prequelserie volgen op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair